Inatt har vi en match mellan divisionsrivalerna Washington och Carolina. Båda lagen dras med en del skador, men frågan är om inte bortalaget Canes har de tyngsta avbräcken.

  • Match: Washington – Carolina 
  • Speltips: Washington ML
  • Odds: 1.77 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 27/2, 01.05

Washington har efter en trög start äntligen börjat få ett spel och nu är man faktiskt ett ganska bra lag. Hemma är man normalt starka även fast inte spelet denna säsong stämt full ut. Början av säsongen var jobbig för Caps, speciellt för spelet i egen zon och målvakternas insatser. Braden Holtby har nu spelat upp sig rejält och vunnit fyra av sina sex senaste starter. Dessutom har han varit över 90% i räddningsprocent i fyra raka matcher, vilket gör att laget får en trygghet därbak. Man har ett par spelare borta, men ingen som drar ett speciellt tyngre lass. Det har varit frågetecken om Nicklas Bäckströms medverkan, men som det verkar för tillfället så kommer han med största sannolikhet spela. Det är inte ”Bäckis” eller Alexander Ovechkin som varit Washingtons utropstecken denna säsong även om den sistnämnda gjorde ett hattrick senast och kanske nu har fått loss lite av den press han har på sig. Bäst i poängprotokollet är nyförvärvet Mike Ribeiro med sina 21 poäng hittills. Hemma mot Carolina har man vunnit fem av de sju senaste matcherna inbördes. Inatt har bortalaget dessutom stora skadeproblem. Washingtons form är på uppgång. Braden Holtby startar för Caps.

Carolina har haft det tufft på slutet och det mycket pga deras tuffa skadeläge. Senast vann man dock med 4-2 borta emot Islanders efter att ha hämtat upp ett 2-0 underläge. Canes har sex stycken riktigt jobbiga skador att ta hänsyn till. Man saknar sina tre bästa backar och dessutom tre forwards. Namnen på dessa är Tim Gleason, Joni Pitkänen, Jammie McBain, Tim Brent, Jeff Skinner och Tuomo Ruutu. Avbräcken på backsidan sätter givetvis spår i ett redan innan virrigt försvar. Deras boxplay-spel har varit riktigt uselt denna säsong, inte minst på bortaplan. Washington har faktiskt trots sina svårigheter att göra mål haft ett riktigt bra powerplay, något som Canes säkerligen kommer få känna på ikväll. Cam Ward startar för Canes och han har inte imponerat och haft samma spel som han hade förra säsongen.

Med tanke på Carolinas tuffa skadeläge och att Capitals form är på uppgång så kör jag på Washington ML här. Oddset är 1.77 och spelas hos bwin med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden