Inatt möts två lag med helt olika förutsättnigar. Washington tar emot ett formsvagt Carolina och känslan säger att de inte ska ha mycket att sätta emot, eller vad tror ni? Känslan är dock att Washington fortsätter sin fin trend här och tar ytterliggare en vinst.

  • Match: Washington – Carolina 
  • Speltips: Washington
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 12/4, 01.05

Washington har gått ifrån att vara en av säsongens största floppar till att nu bli ett av NHLs hetaste lag för tillfället. Just nu kör man över det mesta och har faktiskt tagit sig upp i toppen av sin division och stormar nu mot slutspel. Man har ett problem i den här divisionen och det är att den varit för dålig säsongen igenom och endast ett lag förmodligen kommer ta sig till slutspel med tanke på att alla fem lag har för dåligt med poäng. Caps innehar divisionssegern just nu, vilket innebär en garanterad slutspelsplats oavsett poäng, men jagas hårt av Winnipeg. De övriga tre (Florida, Tampa Bay, Carolina) är alldeles för långt efter för att kunna hota om en slutspelsplats. Formen i Capitals är enormt bra och egentligen kan man väl förklara det med två ord, Alexander Ovechkin. Det är visserligen två namn, men ändå. Hans form är helt gudomlig då han på de tio senaste matcherna gjort hela 13 mål, totalt 17 poäng. Under dessa tio matcher så har Washington vunnit åtta av dem, och endast förlorat en match i full tid. Även Nicklas Bäckström har höjt sitt spel rejält och försöker hitta en het Ovechkin varje gång. I powerplay är man dessutom hyperfarliga och är ett av de bästa i hela ligan. Carolinas boxplay är ingen höjdare och vi kan säkerligen räkna med minst ett mål i PP inatt, förutsatt att Canes drar på sig utvisningar. Även målvakten Braden Holtby har gjort en otroligt bra andra del av säsongen och har varit en stor del i Caps framgångar. Ett offensivt starkt Washington mot ett Carolina helt ur form, ska inte kunna gå på annat sätt än en hemmaseger, trots att vi pratar om NHL. Caps har sex raka vinster. Man saknar Martin Erat, Brooks Laich och Joel Ward.

Carolina är bedrövliga för tillfället. Innan säsongen storsatsade man och värvade in en hel del gubbar som skulle göra Carolina till ett slutspelslag återigen. Det började riktigt bra och man var ett tag ohotad etta i sin division, men sedan hände nånting. Man fick ett par jobbiga skador på ett par tunga backar och efter det har man haft lite småskador hela tiden, vilket att gjort att laget kommit i en viss obalans. Storstjärnan Eric Staal var under början av säsongen helt fenomenal och för att Canes ska funka så måste han vara på topp, något som han absolut inte varit på slutet. Det största problemet är att dem haft väldigt svårt bakåt, framförallt pågrund av alla skador och dessutom har förstemålvakten Cam Ward gått skadad under en lång tid. Ersättarna Dan Ellis och Justin Peters har inte övertygat och man har förlorat 13 av de 14 senaste matcherna, varav 12 stycken efter ordinarie tid. Tittar man på hur många mål de släppt in på dessa så är det ett snitt på nästan fyra mål per match och en målskillnad på 23-55 (!!!). På de fem senaste matcherna har man släppt in 5, 5, 4, 6 och 5 mål. Då vinner man inga matcher. Jag satt och såg matchen senaste mot Pittsburgh och Carolinas spel var riktigt dåligt, både bakåt och framåt. Jag har knappt sett ett lag så lojt defensivt som Canes var i den matchen. De jobbade inte hem och målvakten Justin Peters spred inget större självförtroende. Framåt var det lika dåligt där. Man spelade inte som ett lag och spelaren som hade pucken gjorde oftast allting själv, vilket slutade i pannkaka. Jag tror nog att man blickar mot semestern redan nu. Den här säsongen har man förlorat 3 av 4 matcher mot Caps. Man saknar Joni Pitkänen, Drayson Bowman, Cam Ward och Tim Brent.


Jag tror Canes inkasserar ytterligare en förlust idag. Motivation bör spela in en hel del och Caps behöver alla poäng de kan få. Carolina såg såpass dåliga ut sist att jag tillochmed vågar mig på att tro att detta är avgjort efter ordinarie tid. Jag spelar Washington att vinna under ordinarie tid hos bet365 med 6 units till oddset 1.80.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden