Washington Capitals möter Tampa Bay Lightning efter en matchs mellanrum. Den förra matchen spelades med Lightning som hemmalag och Capitals vann med 5-3. Kan Lightning se upp med Capitals offensiva styrkor eller kommer Capitals vinna än en gång?

  • Match: Washington Capitals – Tampa Bay Lightning
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 1,94 @ Betsafe
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 14/12, 01:00

Capitals kommer med en förlust i ryggen. Columbus Blue Jackets blev för svåra och Capitals föll med 3-2 efter förlängning på hemmaplan. Detta trots att Capitals var det bättre laget och vann bland annat skotten med hela 41-23.
Förlusten innebar att en segersvit på tre raka matcher fick ett slut och på Capitals tio senaste matcher har det resulterat i fem segrar och fem förluster, 5-3-2.
Men med segrarna den senaste tiden ligger Capitals kvar på slutspelsplats. Med trettioen poäng efter tjugoåtta spelade matcher ligger Capitals åtta i Eastern Conference med samma poäng som sjuan och nian.
Capitals har på dessa matcher fått en målskillnad på 81-77 som ger ett snitt på 5,64 mål per match.
Hemmaspelet har inte fungerat under den här säsongen. Men fjorton poäng efter fjorton hemmamatcher är Capitals Eastern Conference trettonde bästa hemmalag. Med en statistik på fem segrar, varav två efter övertid/straffar, nio förluster, varav fyra efter övertid/straffar och en målskillnad på 43-42. Det ger ett snitt på 6,07 mål per hemmamatch.
Capitals har två raka förluster på hemmaplan och har endast en seger på lagets fem senaste hemmamatcher. Noterbart är att två matcher har resulterat i över 5,5 mål.

Capitals kommer till spel utan:
J. Erskine
D. Orlov
A. Volpatti

washington_200x122 V.S tampa_bay_200x200

Lightning satte stopp för sin två matchers långa förlustrad då laget besegrade Carolina Hurricanes med 2-1 på hemmaplan.
Segern innebar Lightning’s sjätte seger på lagets tio senaste matcher, 6-3-1.
Med poäng i sju matcher av tio är Lightning med i toppen av Eastern Conference och krigar. Med fyrtioen poäng efter trettio spelade matcher ligger Lightning på en andra plats med samma poäng som ettan och trean.
Lightning är det lag i Eastern Conference som har gjort överlägset flest mål med sina hundratre mål. Med en målskillnad på 103-78 snittas Lightning’s matcher med 6,03.
Bortaplan har varit okey för Lightning. Med sexton poäng efter tretton spelade bortamatcher är Lightning Eastern Conference sjunde bästa bortalag. Detta via en statistik på sju segrar, varav två efter övertid/straffar, sex förluster, varav två efter övertid/straffar och en målskillnad på 43-41. Vilket ger ett snitt på 6,46 mål per bortamatch.
Lightning förlorade lagets senaste bortamatch mot Buffalo Sabres med 2-1 efter straffar. Annars har Lightning två segrar och tre förluster på lagets fem senaste bortamatcher. Noterbart är att fyra av fem matcher har slutat över 5,5 mål.

Lightning kommer till spel utan:
O. Palat (spelar ev inatt)
M. Ohlund

Redan dags för säsongens tredje möte.
Dom två tidigare mötena har spelats med Lightning som hemmalag. Det har resulterat i en seger vardera och den första matchen vann Lightning med 4-3 medan Capitals vann den senaste med 5-3.
På lagens fem senaste möten har Capitals tre segrar och Lightning två. Noterbart är att fyra av fem matcher har slutat över 5,5 mål.

Två lag med starka offensiva möter varandra.
Lagen möttes för bara ett par dagar sedan. Då var det bortaplan för Capitals men laget vann en målrik tillställning med 5-3. Målrikt är just vad det brukar bli när dessa två lag möter varandra. Nio av dom tio senaste matcherna har slutat över 5,5 mål.
Det är förståeligt då det är två lag med relativ likadan spelstil med fokus på det offensiva. Det har Lightning utnyttjat bäst under säsongen och är överlägsna med sina hundratre gjorda mål. Medan Capitals inte har kommit igång med målskyttet. Men kapaciteten finns där och laget kommer börja göra fler mål.
Capitals har problem med defensiven på hemmaplan och Lightning med defensiven på bortaplan. Sen att båda lagen mötte varandra för någon omgång sen där Capitals vann lär Lightning vara rejält revanschsugna. Men mot ett Capitals som vet hur laget gör mål på Lightning kommer inte vika ner sig.
Med ett odds på 1,94 över 5,5 mål mellan dessa offensiva och målglada lag går inte låta bli och när deras två möten hittills den här säsongen har slutat över 5,5 är det grädden på moset.
Mitt spel blir över 5,5 mål till 1,94 hos Betsfafe.