Den kommande natten av NHL-matcher bjuds vi på fyra möten. Det mest intressanta mötet för min del är mellan formtoppade Washington Capitals – Philadelphia Flyers. Båda lagen kommer med segrar i bagaget och är tunga att möta. I inbördes möten brukar det i regel smälla x antal kassar i varje match. Frågan är om Flyers kan ta med sig sina sju gjorda mål senast och sätta stopp för sin fem matchers långa förlustsvit på bortaplan?

  • Match: Washington Capitals – Philadelphia Flyers
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,02 Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 15/1, 02:00

Startande målvakter:
Capitals: B. Holtby (troligen)
Flyers: R. Emery (troligen)

Capitals fortsätter att ånga på under grundserien. I den senaste matchen besegrades Coloroade Avalanche på hemmaplan med 2-1. En match som innehöll mycket skott och målchanser men två storspelande målvakter höll nere siffrorna.

Segern innebar Capitals andra raka och den åttonde matcher på raken med poäng i. Capitals har på sina tio senaste matcher sju segrar och tre förluster, 7-1-2.
Med en stark form och ett skickligt spel har Capitals spelat till sig femtiofyra poäng efter fyrtiotvå spelade omgångar. Capitals landar då på plats sex i Eastern Conference. Laget har bara fem poäng upp till serieledande New York Islanders.
Capitals är samtidigt ett utav lagen i Eastern Conference som har gjort flest mål. Med hundratjugofem gjorda så är det fjärde flest i Eastern Conference. Ett snitt på 2,97 mål framåt per match.

Hemma i Verizon Center har spelet inte riktigt satt sig förrän i lagets senaste hemmamatcher. Nu sist besegrades som sagt Avalanche med 2-1 och det innebar Capitals sjätte raka hemmaseger. Med den starka poängskörden på hemmaplan den senaste tiden har Capitals spelat till sig tjugosex poäng efter tjugo spelade hemmamatcher, vilket gör Capitals till Eastern Conference nionde bästa hemmalag.
Capitals har på dessa matcher en målskillnad på 61-52, som ger ett snitt på 5,65 mål per match.

Capitals kommer till spel utan:
J. Erskine
D. Orlov
A. Volpatti

washington_200x122 V.S philadelphia_200x141
Flyers gav topplaget Tampa Bay Lightnin en rejäl käftsmäll i den senaste matchen. Matchen började jämt och det stod 2-1 till Flyers efter den första perioden. I den andra perioden hände däremot något, Flyers fick i stort sett in alla puckar och vann perioden med 5-1. Matchen slutade till slut 7-3 till Flyers.

Segern innebar att Flyers studsade in på segerspåret igen. På Flyers tio senaste matcher har de blivit fyra segrar och sex förluster, 4-5-1. Notera att Flyers har tagit tre av dessa segrar i lagets fyra senaste matcher.
Med en stigande form närmar sig Flyers slutspel, i alla fall en liten bit. Laget har spelat till sig fyrtioen poäng efter fyrtiotre spelade matcher efter fyrtiotre spelade omgångar och ligger på en tolfte plats i Eastern Conference.
Flyers gör mycket mål, men släpper in fler. Laget har en målskillnad på 119-129 och det ger ett snitt på 5,76 mål per match. Flyers har släppt in fjärde flest mål i Eastern Conference.

Bortaspelet har däremot inte varit något för Flyers den här säsongen. Laget har bara mäktat med att plocka sexton poäng efter tjugotre spelade bortamatcher. Det gör Flyers till Eastern Conference fjortonde bästa bortalag. Inte nog med det så är Flyers det lag som har släppt in flest mål på bortaplan tillsammans med Lightning.
En målskillnad på 57-78 ger ett snitt på 5,86 mål per match.
Flyers föll i sin senaste bortamatch mot New Jersey Devils med 5-2. Det var lagets sjätte raka förlust på bortaplan.

Flyers kommer till spel utan:
B. Coburn
S. Mason
N. Grossmann
C. Pronger
K. Timonen

Säsongens andra möte.
Lagen möttes för bara ett par omgångar sedan i Philadelphia. Den matchen vann Flyers med 3-2 efter förlängning.
På lagens tio senaste möten har det slutat med tre segrar för Capitals och sju för Flyers.
Lagens fem senaste i Verizon Center har slutat med två segrar för Capitals och tre för Flyers.

Sex raka hemmasegrar mot sex raka bortaförluster.
Det är två lag som har en uppåtgående trend. Capitals har haft det ett tag men Flyers är på en rejäl uppgång med tre segrar på lagets fyra senaste matcher.
Flyers har dock stora problem på bortaplan och spelet fungerar inte alls. Inte nog med att laget förlorar dom flesta bortamatcher så släpper laget in alldeles för mycket mål. Flest insläppta mål på bortaplan i Eastern Conference och på dom fem senaste bortamatcher har det blivit nitton mål i baken. Inte bra siffror. Det gäller för Flyers att ta med sig sitt effektiva spel som laget visade upp mot Lightning, då det blev sju mål på tjugofem skott.
Det blir ju inte bättre när laget har tre ordinarie backar på skadelistan samt lagets första målvakt.
Capitals ångar på och tar seger på seger. Capitals gör även massvis med mål men har inte riktigt fått full utdelning i målskyttet i dom senaste hemmamatcher.
Det är två lag som möter varandra som har goda offensiva kvalitéer och ligger i topp på flest gjorda mål. Mellan lagen brukar det bli målrikt och mötet senast var det första på sju matcher som inte gick över 5,5 mål.
Två lag som har defensiva avbräck och ett Flyers som är katastrofala i defensiven på bortaplan, det bör passa Capitals att lyckas börja få lite plusstatistik på motståndarna och klicka igång målskyttet.
Mitt spel blir över 5,5 mål till 2,02 hos Unibet.