Det är dags för match sju. Det vill säga den sista och direkt avgörande matchen om vilket lag som kommer få spela kvartsfinal. Matchserien har innehållet det mesta och lagen har verkligen gett sitt yttersta. Av lagens tidigare sex möten har fyra matcher vunnits av hemmalaget. Blir det hemmaplan som kommer sätta avgörandet?

  • MatchWashington Capitals – New York Islanders
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Capitals
  • Odds: 1,73 @ Expekt
  • Insats 2,5/5 units
  • Spelstopp: 28/4, 01:30

Startande målvakter:
Capitals:
Islanders:

washington_200x122V.S islanders_200x200

25.04.15NHLNew York IslandersWashington Capitals3 : 1
24.04.15NHLWashington CapitalsNew York Islanders5 : 1
22.04.15NHLNew York IslandersWashington Capitals1 : 2
(1 : 1)
19.04.15NHLNew York IslandersWashington Capitals2 : 1
(1 : 1)
18.04.15NHLWashington CapitalsNew York Islanders4 : 3
16.04.15NHLWashington CapitalsNew York Islanders1 : 4

Islanders lyckades hålla liv i matchserien efter att ha vunnit den livsviktiga segern senast med 3-1. En jämn och tät drabbning där matchen stod och vägde under långa stunder. Islanders tog ledningen i början av matchen men med endast fem sekunder kvar av den första perioden kom 1-1 från bortalaget Capitals.
Därefter var det länge målsnålt och det dröjde 10.33 in i slutperioden innan misstaget kom från Capitals. En dålig markering och alldeles för överbelastat bakom den egna målburen kostade 2-1 i baken och Islanders kunde sedan avgöra med 3-1 i tom målbur.

Målvaktsspelet har varit seriens absolut bästa höjdpunkt. Målvaktskampen mellan B. Holtby – J. Halak har varit glödhet och målvakterna har verkligen imponerat.
Båda målvakterna har fin statistik och Holtby har en räddningsprocent på 94,5 % medan Halak ligger på klart godkända 92,6 %.

Mellan lagen är det oftast hemmaplan som är det som avgör. Fyra av dom sex slutspelsmatcherna har vunnits av hemmalaget. Inte nog med att det är oftast på hemmaplan som segrarna kommer så har Islanders ofantligt svårt inne i Verizon Center. Endast en seger på dom fem senaste matcherna.
Lagens tio senaste möten har slutat med åtta segrar för hemmalaget och två för bortalaget.

Islanders kommer till spel utan:
T. Hamonic (spelar ev inatt)
C. de Haan (spelar ev inatt)
L. Visnovsky

Capitals kommer till spel utan:
E. Fehr
J. Erskine

Blir det hemmaplansfördelen som fäller avgörandet mellan lagen?
Det lutar åt det. Capitals på hemmaplan är ingen lätt uppgift och speciellt inte om motståndarna heter New York Islanders. Endast en seger på dom fem senaste besöken och nu i slutspelet har laget åkt på två nederlag av tre möjliga.
Capitals känns på något sätt lite hetare och lite tyngre. Men för att laget ska kunna avgöra inatt kommer lagets första kedja börja producera igen. Oveckin – Bäckström – Ward har gjort två bra mindre insatser på slutet. Däremot lyser det revanschlusta hos killarna och samtliga vet att det är dom det hänger på till stor del.
Målvaktskampen kommer bli enormt viktigt inatt. Capitals har nästan en vägg i mål, B. Holtby. Han har en statistik efter fem matcher, 1,75 insläppta mål per match och en räddningsprocent på hela 94,5%. Han är glödhet och tuggar Capitals igång sin första kedja kommer J. Halak o/c få det tungt.
Hemmaplansfördelen är viktigare här än vad den varit i många andra serier. Med åtta segrar av tio möjliga av hemmalaget mellan lagen säger en del om vad det har varit.
Capitals lyfts fram av hemmapubliken och Oveckin hittar formen igen och avgör i ett fullsatt Verizon Center.
Mitt spel blir money line Capitals till 1,73 hos Expekt.