Läget är helt lika mellan Washington Capitals – New York Islanders. Det har varit en oerhört jämn matchserie och båda lagen har verkligen bjudit upp till kamp. Nu vänder matcherna åter till Verizon Center efter två matcher inne i Nassau Veterans Memorial Coliseum. Vilka kopplar grepp om matchserien? Blir det Capitals eller Islanders?

  • MatchWashington Capitals – New York Islanders
  • Liga: NHL
  • Speltips: A. Oveckin över 4,5 skott på mål
  • Odds: 2,29 @ Betsafe
  • Insats 2,5/5 units
  • Spelstopp: 24/4, 01:00

Startande målvakter:
Capitals: B. Holtby
Islanders: J. Halak

washington_200x122V.S islanders_200x200

Matchserien är helt lika efter att Capitals kvitterat till 2-2 i matcher tack vare sin 2-1 seger på bortais efter förlängning. Segern grundlades mycket av lagets första kedja med lirarna Oveckin – Bäckström – Ward. Dessa lirare stod för båda målen och Bäckström samt Oveckin stod för två poäng vardera. (ett mål och en assist)

Det här tipset handlar om Capitals störste stjärna Alexander Oveckin. En av NHL’s absolut bästa spelare och en lirare som verkligen gillar att spela offensivt. Inte nog med att han öser in poäng. Den tjugonioårige forwarden från Ryssland svarade under grundserien för åttioen poäng på åttioen matcher. Det tack vare femtiotre mål och tjugoåtta assist.
Med den poängskörden hamnade Oveckin på fjärdeplats i ordningen och vann målligan med sina fullträffar.

Mest anmärkningsvärt att Oveckin’s skottvilja. Under grundserien träffade han målet hela 395 gånger. Det ger ett snitt på 4,87 skott per match.Under slutspelet har inte skottviljan lugnat sig. Efter dom fyra hittills spelade matcherna har Oveckin skjutit tjugotre skott. Det är andra flest av alla slutspelskillar och ger ett snitt på 5,75 mål per match.

Skjuta är ingen tveksamhet.
Det gör det ju inte sämre med Oveckin’s skottvilja när det vankas hemmamatch. Han är lagets ledare och den som ska göra det där extra för att klubben ska gå bra.
I match ett sköt Oveckin åtta skott på mål.
Två: fyra skott på mål.
Tre: tre skott på mål.
Fyra: åtta skott på mål.

_________________________________________________________________________________

Matchserien i sig är otroligt jämn och varje match avgörs av det där lilla extra. Två raka matcher har gått till övertid och tre av fyra matcher har vunnits med uddamålet. Detta är en match som absolut kan sluta oavgjort men med att ha ligans skottgladaste lirare på hemmaplan så kommer han vara den som vill avgöra.
I den senaste matchen fann han målet hela åtta gånger och gjorde ett mål. Oveckin kommer inte att sluta avlossa bössan och att vi får hela 2,29 inkluderat övertid måste synas.
Mitt spel blir Oveckin över 4,5 mål till 2,29 hos Betsafe.