Washington Capitals kommer till Verizon Center med två raka segrar i bagaget. Det klår däremot inte besökande Minnesota Wild som har tre raka segrar och fyra raka vinster på bortaplan. Två lag med fina former och krigar för högre tabellplaceringar. Kommer något lag att lyckas tvåla in tre puckar under matchen?

  • Match: Washington Capitals – Minnesota Wild 
  • Liga: NHL
  • Speltips: Capitals över 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ Betsafe
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 6/3, 01.00

Startande målvakter:
Capitals: B. Holtby
Wild: D. Dubnyk

Capitals besegrade Columbus Blues Jackets med 5-3 på bortaplan i den förra omgången. Segern betydde lagets andra raka och den sjätte segern på lagets tio senaste matcher, 6-4-0.
Laget är inne på segerspåret igen och med fyra raka poäng har nu Capitals spelat till sig åttio poäng efter sextiofem matcher. Det räcker till en sjunde plats i Eastern Conference och det är bara ett poäng upp till sexan Pittsburgh Penguins.
Capitals har haft en glödhet offensiv under säsongen och har gjort hundranittiotre mål. Det är fjärde flest i Eastern Conference och ger ett snitt på 2,96 mål per match.

Hemma i Verizon Center har Capitals varit lite upp och ner. Laget har spelat trettioen hemmamatcher och har gått segrande ur arton av dessa. Det har hjälpt Capitals att spela till sig fyrtioen poäng i hemmaborgen och är därmed Eastern Conference åttonde bästa hemmalag.
På hemmaplan har Capitals gjort merparten av sina mål. Med nittiosex gjorda mål framåt snittar laget 3,09 mål per hemmamatch.
4-0 slutade det till Capitals i lagets förra hemmamatch och det var den fjärde hemmamatchen på raken som Capitals gjorde minst tre mål i.

Capitals kommer till spel utan:
M. Latta (spelar ev inatt)
A. Ovechkin (spelar ev inatt)
J. Erskine
D. Orlov

washington_200x122V.S minnesota_200x200

Wild är glödheta för tillfället med tre raka segrar och fjorton segrar på lagets sjutton senaste matcher. 
Den formen har hjälpt laget att ta ett rejält steg mot slutspel och just nu befinner Wild sig på en sjunde plats i Western Conference med sjuttiofem poäng efter sextiotre omgångar. Laget står på samma poängantal som sexan Vancouver Canucks och bara ett upp till femman Winnipeg Jets.
Sen Wild trejdade till sig D. Dubnyk har laget rest sig och framförallt försvarsspelet har blivit bättre. Med nu endast hundra sextiotre insläppta mål snittar Wild 2,58 mål bakåt per match.

Wild på bortaplan har slutat med nästan lika många segrar som förluster. Laget har nämligen femton segrar, varav tre efter övertid/straffar och förlorat sexton, varav två efter övertid/straffar.
Wild har spelat till sig totalt trettiofyra poäng på bortaplan och är Western Conference nionde bästa bortalag.
Det är hugget som stucket vart Wild släpper in flest mål, hemma som borta. På bortais har det blivit åttiotre insläppta mål och det ger ett snitt på 2,59 mål per match.
Wild besegrade Colorado Avalanche med 3-1 i den senaste bortamatchen och laget tog sin fjärde raka bortaseger.

Wild kommer till spel utan:
M. Scandella
J. Spurgeon
R. Carter
J. Zucker
M. Cooke
K. Ballard

Hemmalaget har 13-1 i inbördes möten.
Ja ni läste rätt. I lagens fjorton senaste möten har hemmalaget avgått med segern i tretton matcher. Av dessa matcher har Capitals gått segrande ur sex. Noterbart är att Capitals har gjort minst tre mål i sju av lagens tio senaste möten.
Inne i Verizon Center har Capitals 6-1 i segrar och har gjort minst tre mål i dom fem senaste hemmamatcherna mot Wild.

Kan Capitals bryta Wild’s fina form?
För att lyckas med det kommer det att behövas två saker. Capitals måste få håll på D. Dubnyk som har en sinnessjuk form med 1,55 i insläppta mål per match och en räddningsprocent på 94,1% i hans sju senaste starter. Sen om det ska bli seger kommer Capitals behöva göra minst tre mål ,och det tror jag laget fixar.
Det på grund av att Capitals har en god form på hemmaplan, har tre segrar på dom fem senaste hemmamatcherna och har gjort minst tre mål i lagets fyra senaste hemmamatcher. Inte nog med det så kommer laget med fem gjorda mål i den förra matchen.
Hemmaplansfördel har varit en stor bidragande faktor till vilket lag som har vunnit och Capitals har vunnit sex av sju möten mot Wild i Verizon Center. Inte nog med det så har Capitals gjort minst tre mål i fem raka hemmamatcher mot Wild och minst tre mål i sju av lagens tio senaste möten.
Med ett Capitals i god målform mot ett Wild som har SJU spelare på skadelistan och har fyra raka nederlag i Washington gör att jag finner målspelet på hemmalaget som bäst.
Kommer Ovechkin till spel, vilket han har goda möjligheter att göra har Wild en tuff natt att vänta.
Mitt spel blir Capitals över 2,5 mål inklusive övertid och straffar till 1,75 hos Betsafe.