Vi går från en hockeydag med ett otroligt utbud till en natt med endast två matcher i NHL. En match vi lägger fokus på  är mötet mellan Washington Capitals – Detreoit Red Wings som båda lagen kommer med förluster i ryggen. Säsongens första möte och vem drar det längsta strået?

  • Match: Washington Capitals – Detroit Red Wings
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,0 mål
  • Odds: 1,80 @ Betsafe
  • Insats: 4/5 units 
  • Spelstopp: 30/10, 00:30

Startande målvakter:
Capitals: Braden Holtby Matcher: 6 Impm: 1,92 Räddningsprocent: 92,2%
Red Wings: Jimmy Howard Matcher: 6 Impm: 1,96 Räddningsprocent: 92,9%

Capitals förlorade sin senaste match mot Vancouver Canucks på bortaplan. Trots att Capitals tog ledningen med 1-0 i en svängig andra period, svarade Canucks med att göra tre raka på mindre än två minuter. Capitals reducerade till 2-3 innan den andra perioden var slut. Capitals kom aldrig nära i den tredje och Canucks kunde avgöra med ett 4-2 mål i öppen kasse.

Capitals har på lagets åtta inledande omgångar en form på 4-2-2 och totalt spelat till sig tio poäng. Det gör att Capitals befinner sig på en sjunde plats i Eastern Conference men laget har samma poängskörd som ytterligare sex lag!
Capitals är kända för sina offensiva kvalitéer. Med spelare som Ovechkin, Bäckström, Fehr mfl. Capitals inledning har det inte varit något fel på. Med 25 mål framåt snittar laget 3,12 mål per match. Försvaret har varit en aning stabilare och med 19 insläppta snittar laget 2,37 mål bakåt per match.

Hemmaplan är där Capitals trivs bäst. Med fyra matcher hittills på hemmais har det resulterat i sex poäng och laget är fjärde bäst i Eastern Conference. Hemmaplan brukar i regel vara målrikt då det är full fart framåt som gäller. Med en målskillnad på 14-11 och ett snitt på 6,25 visar det sitt tydliga språk.
Capitals vann sin senaste hemmamatch mot Florida Panthers med 2-1 efter straffar och har nu två raka segrar på hemmais. Noterbart är att två av fyra matcher har resulterat i över fem mål.

Capitals kommer till spel utan:
B. Laich
J. Erskine
D. Orlov
T. Wilson
A. Volpatti

washington_200x122 V.S detroit_200x154

 

Red Wings kommer även dom till spel med förlust i förra omgången. Laget föll även dom med 4-2 på bortaplan men mot ett annat motstånd, Philadelphia Flyers. En match som Red Wings tog ledningen i och hade 1-1 inför den sista perioden. Flyers satte 2-1 men Red Wings kvitterade. Men i powerplay kom 3-2 för Flyers och sen kom 4-2 i öppen kasse.

Förlusten innebar Red Wings fjärde för säsongen och laget har på dom inledande åtta matcherna en statistik på 4-2-2. Det leder till att laget har samma poängskörd som motståndet Capitals och fem lag till och befinner sig på en sjätte plats i Eastern Conference. 
Red Wings har inte varit lika effektiva framåt och har på sina åtta matcher en målskillnad på 18-17. Vilket ger ett snitt på 4,37 mål per match.

Däremot har bortaspelet inte varit någon höjdare för laget. Med tre spelade bortamatcher har Red Wings endast spelat till sig tre poäng och huserar som Eastern Conference femtonde bästa bortalag. Problemet har framförallt varit målskyttet. Försvarsspelet har sett bra ut och med endast sju insläppta mål på bortais så är Red Wings det lag som släppt in minst mål på bortais. Men samtidigt det lag som har gjort minst mål. En målskillnad på 7-7 ger ett snitt på 4,66 mål per match.
Red Wings har två raka nederlag på bortais och noterbart är att två av tre matcher har slutat med minst fem mål.

Red Wings kommer till spel utan:
J. Franzén

Målrikt, målrikt och åter målrikt.
Så tyder historiken lagen emellan. På lagens fjorton senaste möten har matcherna innehållit MINST fem mål. Noterbart är att tio matcher har slutat över fem mål och att lagens fem senaste möten har resulterat i över fem mål.
I Capitals hemmaborg har laget vunnit fyra raka matcher över Red Wings. Noterbart är att sen säsongen 1998-1999 har alla matcher (tio) utom en slutat med minst fem mål.

I regel två offensivt skickliga lag som möter varandra.
Capitals har trummat igång sitt målskytte och i stort sett hela laget levererar. Medan målskyttet för Red Wings del har sett lite tungt ut men laget börjar sakta men säkert komma igång och får laget igång första kedjan med Justin Abdelkader - Henrik Zetterberg – Gustav Nyquist blir laget livsfarliga.
Nu får båda lagen chansen att visa upp sina främsta styrkor. Capitals livsfarliga powerplay och fruktade första kedja mot ett Red Wings som jagar formen på bortais.
Med en historik som talar för mål och när Capitals spelar på hemmaplan så resulterar det oftast med mål och svängiga matcher. Red Wings får en perfekt match att försöka hitta målet i då laget trivs bra på den fronten mot Capitals.
Med en offensiv match att vänta och spelare som vill vässa formen vidare samt att historiken lagen emellan så blir mitt spel över 5,0 mål till 1,80 hos Betsafe. Spelet gäller inklusive övertid så slutar matchen 2-2 är det pengarna tillbaka. Jag testar även en lite mindre slant på över 5,5 mål till 2,30 hos bet365.