En NHL-natt med massvis av matcher. I matchen jag riktar in mig på är det två lag med godkända former som tar sig an varandra för andra gången den här säsongen. Matchen jag talar om är Washington Capitals – Detroit Red Wings. Lagens sex senaste matcher har varit otroligt målrika. Blir tillställningen även så i den här matchen?

  • Match: Washington Capitals – Detroit Red Wings
  • Serie: NHL
  • Speltips: Båda lagen gör minst två mål? Ja 
  • Odds: 1,80 @ Betway
  • Insats: 4/5 units 
  • Spelstopp: 11/1, 01:00

Capitals bröt sin tre matchers långa segersvit i sin senaste match då laget föll mot Philadelphia Flyers med 3-2 efter förlängning på bortaplan. Men trots förlusten har Capitals en otroligt bra form. Laget har nu tagit poäng i sex raka matcher och på sina tio senaste har det slutat med sju segrar och tre förluster, 7-1-2. Notera att Capitals har tagit poäng i nio matcher av dessa tio.

Capitals har hittills spelat till sig femtio poäng efter fyrtio spelade matcher och ligger på en sjunde plats i Eastern Conference. Man står på samma poäng som sexan New York Rangers och åttan Boston Bruins.
På dessa matcher har Capitals gjort hundratjugo mål, vilket ger ett snitt på tre gjorda mål per match. Bakåt är det något stabilare med hundrafyra insläppta som ger ett snitt på 2,6 insläppta mål per match.

Hemmaspelet är inte alls lika bra som spelet på bortaplan. Efter arton hemmamatcher har Capitals tagit nio segrar och förlorat nio. Det gör att laget har spelat ihop tjugotvå poäng på hemmaplan och är Eastern Conference tionde bästa hemmalag.
Det har blivit mest mål när Capitals spelat hemma. Då är målskillnaden på 56-50 och det ger ett snitt på 5,88 mål per match.
Capitals vann sin senaste hemmamatch mot Florida Panthers med 4-3. Det var lagets fjärde raka seger och på dom fem senaste matcherna har fyra matcher slutat med att båda lagen har gjort minst två mål vardera.

washington_200x122detroit_200x154

 

Red Wings vill inte vara mycket sämre som kommer till spel med två raka segrar i ryggen. Nu senast besegrades Calgary Flames med 3-2 på bortaplan. På sina tio senaste matcher har det slutat sex segrar och fyra förluster, 5-3-2. Red Wings har alltså tagit poäng i sju av sina tio senaste.

Med en bättrande form med tre segrar på dom fyra senaste matcherna, är Red Wings med och krigar om dom absoluta topplaceringarna i Eastern Conference. Laget har spelat fyrtioen matcher och har på dessa matcher plockat femtiotre poäng, vilket leder till en femte plats i tabellen.
Red Wings har nästintill samma målskillnad som Capitals. Den ser ut som följande, 116-103. Det ger ett snitt på 2,82 mål framåt och 2,51 mål bakåt per match.

Bortaspelet är inte lika imponerande som det var förra säsongen. Red Wings har efter arton bortamatcher tagit tjugoen poäng. Detta via nio segrar och nio förluster. Det leder till att Red Wings är Eastern Conference åttonde bästa bortalag.
På dessa matcher har Red Wings spelat ihop en målskillnad 49-50. Det ger ett snitt på 5,5 mål per match.
Red Wings har två raka bortasegrar och har på sina fem senaste bortamatcher tre segrar och två förluster. Noterbart är att på dessa fem matcher har båda lagen gjort minst två mål i fyra av dessa.

Säsongens andra möte.
Den första matchen spelades även den i Washington. Den vanns av Red Wings med 4-2.
På lagens tio senaste möten har det slutat med sex segrar för Capitals och fyra för Red Wings. Notera att vi måste gå tillbaka sex möten innan något av lagen inte gjorde två mål.
Lagens fem senaste möten i Washington har slutat med fyra segrar för Capitals och en för Red Wings. Notera att fyra av fem matcher har innehållit minst två mål från vardera lag.

Två målfarliga lag ställs emot varandra. 
Båda lagen har starka offensiva spelare som Zetterberg, Datsyk, Bäckström, Johansson, Ovechkin mfl mfl. Samtidigt som lagen kan blanda en del i försvarsspelet. Men det är framförallt på lagens inbördes möten jag ser den största anledningen för mitt spel. På lagens tolv möten har båda lagen gjort minst två mål vardera i elva, den senaste matchen något av lagen inte gjorde det var för sex möten senast.
Båda lagen har gjort och släppt in minst två mål i fyra av sina hemma respektive bortamatcher. Sen är det två lag med stigande former som möts. Speciellt Red Wings som har tre segrar på sina fyra senaste, medan Capitals har en strålande form med poäng i nio av sina tio senaste matcher.
Mitt spel blir därmed båda lagen att göra minst två mål eller fler till 1,80 hos Betway.