Här är det första spelet denna NHL-säsong som jag har fått en riktigt skön magkänsla för. Capitals har hemmapremiär och tar emot ett ganska ”nytt” Calgary. Normalt sett tycker jag att det är jobbigt att spela raka segrar i NHL, men denna har jag fått en skön känsla för och hoppas att vi har rätt vinnare efter sextio minuters spel.

  • Match: Washington – Calgary
  • Speltips: Washington
  • Odds: 1.90 @ Betway
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 4/10, 01.05

Capitals gjorde en klart godkänd premiär mot Chicago där man lika gärna kunde vunnit, men Braden Holtby (som jag för övrigt hyllade i mitt förra speltips) gjorde en riktig dundertavla i slutet av matchen vilket bäddade för 5-4 och sedan 6-4 i öppen kasse för Blackhawks. Förstafemman med framförallt Nicklas Bäckström och Alexander Ovechkin var riktigt bra därbåda stod  för två poäng var. Nyförvärvet Mikhail Grabovski stod för 3+1 och han gjorde succé tillsammans med de två nyss nämnda i Washingtons powerplay. Man hade bud på fler mål och deras powerplay var som sagt otroligt bra. Nu har man hemmaplan och möter ett betydligt sämre lag. Här ska man ta sin första vinst och jag blir förvånad om man inte lyckas sno alla poäng under ordinarie tid. Braden Holtby var väldigt ojämn i matchen och kanske får lämna ifrån sig spaden till Neuvirth. Jag tycker inte det spelar någon större roll och i en hemmapremiär mot ett normalt sett ganska bortasvagt Calgary ska man vinna oavsett. Bra chans för Capitals här. Washington har vunnit 8 av dem 10 senaste mot Flames.

nicklA BÄCKSTRÖM

Calgary är inte bara bortasvaga, utan de har på pappret kanske sin svagaste trupp på många år. Man har tappat flera viktiga kuggar från förra säsongen där bland annat Jarome Iginla-, Alex Tanguay- , Cory Sarich- och målvakten Miikka Kiprusoff utmärker sig lite extra. Kikar man igenom truppen så tycker jag den är i klass med Nashvilles trupp förra säsongen, om man tittar på helhetenoch skickligheten. De som läste då vet att jag sågade Nashville ner till fotknölarna. Calgary har två målvakter som vi fortfarande inte vet om man kan lita på. Karri Rämö kommer från spel i KHL och Joey MacDonald är den mest rutinerade av dem två. Backsidan ser inte speciellt intressant ut och om de hade problem där redan förra säsongen så lär de ha minst lika mycket problem nu. Framåt ser det inte heller jätteljust ut. Lagets stora stjärnor får ses som Mike Cammalleri, Matt Stajan och Jiri Hudler. Den förstnämnda är för tillffället uppsatt som skadad och är tveksam till premiären. De andra två är inga spelare du bygger ett lag runt direkt. Nej, Calgarys trupp ser oerhört tunn ut och jag tror att det blir Calgary som kommer att ha plockat minst poäng av alla lag när säsongen är slut.


Som sagt så gillar jag normalt sett inte raka segrar i NHL, men ibland kan man inte stå emot. Washington att vinna under ordinarie tid spelas till oddset 1.90 hos Betway med 6 units. Sänkningen på raka segern är redan påbörjad hos många bolag  och jag tror att det kommer fortsätta sänkas några punkter till. Jag är ute i god tid och jag tycker ni ska vara detsamma.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden