Att Kevin vinner mot Ward ska det inte vara några som helst tvivel om, frågan är hur han gör det, med dunder och brak om jag får säga mitt. Ward är inte duglig och hade turen med sig i kvalet.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Shanghai
  • Match: Ward – Anderson
  • Spel: Anderson -3.5
  • Odds: 1.75 @ Pinnacle
  • Units: 4/10.
  • Spelstopp: 10:00

Kevin är en extremt kompetent harcourtspelare som inte några direkta svagheter och förutsättningarna att han ska lyckas någorlunda är rätt bra då, värmen och fuktigheten kommer att ta kol på många spelare men Kevin har inte några märkbara problem med det utan skulle vilja säga att det gynnar honom, det gör att han kan trötta ut många tyngre spelare och på så vis få övertag om han inte redan har det.

Det som talar för sydafrikanen är att han är flera klasser bättre än Ward som har kommit in på ett bananskal. Britten är 177e rankad och Kevins facit mot spelare som är utanför topp 100 är mycket bra, och det är väldigt få som har vunnit över honom, endast sex spelare när dem var utanför topp 100 har klarat av det och nu är de i den berömda topp 100-eliten.

Man kan inte klaga på att han spelar dåligt nu trots att resultaten inte har gått hans väg det senaste, som jag skrev tidigare i en annan rek så var förlusten mot Chardy inte så dålig som man kan tro, Kevin gjorde en bra match och mycket mer kunde han inte göra.

Om vi tar en titt på James Ward så är han onekligen en bra challengerspelare men mer än så får han inte. Han har inte kunnat ta steget upp på många år och det kommer inte bli något namn kring honom direkt. Att han lyckades komma med i huvudturneringen i Shanghai var ett under, för det första var han helt utspelad mot Ram och låg under men Ram gav upp i andra set, sedan lyckades att vinna mot Troicki vilket inte jag ser som någon jätteprestation

Troicki har spelat otroligt mycket tennis efter sin avstängning och det är något som slår tillbaka förr eller senare då han självklart inte är tränad eller redo för denna mängd med matcher som han har spelat, det ser illa ut men jag är inte orolig för det direkt.

Underlaget och vädret kommer att gynna Kevin och då är han bättre på alla punkter.

Kevin -3.5 till 1.75 anser jag är något för högt!

Twitter: @Haegge1