Västkustsderby där favoriterna, sett till de båda lagens tabellplaceringar inför slutspelet, Pixbo är i brygga efter den senaste förlusten på hemmaplan vilket gav Warberg 2-1 och därmed matchboll i kvällens batalj i Sparbankshallen. Det har varit bortalagens serie så här långt och oddset lockar för att hålla mönstret vid liv…

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Svenska Superligan
  • Match: Warberg-Pixbo
  • Spel: Pixbo
  • Odds: 2,75 @ Nordicbet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19.00 29/3

Till att börja med så måste jag bara nämna en detalj som jag helt enkelt inte kan hoppa över sett till intresset kring spelen. För lite över en månad sedan möttes dessa lag i Lisebergshallen, Göteborg, som då stod som Pixbos hemmaplan. För Warbergs del kunde det ha varit högst avgörande för en slutspelsplats (blev inte så då man fick några andra resultat med sig i slutomgångarna) och man spelades därefter till 3 ggr insatsen i något jag förutspådde skulle bli en jämn match.

Warberg förlorade den matchen med hela 7-1. Så, i match 1 i denna kvarsfinalsserie stod man i samma odds och vad gjorde man då? Man vann med uddamålet.

…och lika mycket som jag trodde på en jämn match då, så trodde jag lika mycket på en jämn matchserie här, vilket gör att en del decimaler kommer sticka ut, i synnerhet tecknet hos de som står som bortalag.

Det förvånar mig faktiskt inte att anrika Pixbo, med några tuffa år bakom sig men som återigen verkar ha något stabilt på gång, ligger under med 2-1 här trots att man skrapade ihop 15 poäng mer och hamnade 6 placeringar före motståndarna Warberg. Även om göteborgarna har ett väldigt talangfullt lag så är man inte överdrivet rutinerat för såna här situationer, att få komma in i ett slutspel efter att ha valt motståndare och att stå som favoriter.

Jag själv var faktiskt skeptisk till valet, även om jag har förståelse för den sett till de korta bortaresorna vilket brukar vara en faktor när tabellettan/tvåan ska välja motståndare. Även om Warberg har haft en väldigt knackig och svår säsong så lyckades man ta sig till det där slutspelet som bara ska vara ett måste för storklubben. Hursomhelst så kom man in i det här slutspelet med en positiv känsla efter att ha vunnit några matcher i följd och man har fortfarande ett par riktigt skickliga och rutinerade spelare med meriter.

Som jag nämnde i introt så har det här varit bortalagens serie så här långt:

Match 1: Pixbo-Warberg 4-5
Match 2: Warberg-Pixbo 6-7
Match 3: Pixbo-Warberg 1-5

Två uddamålssegrar till en början, ett mönster som sedan bröts när Warbergs Peter Sjögren storspelade i målet senast. Pixbo orkade aldrig hämta in underläget när man lyckades med bedriften att dra på sig 4 st utvisningar under den avslutande perioden, och det håller inte om man vill vinna innebandymatcher.

Intressant nog så har Pixbo vunnit båda sina matcher i Warberg (grundseriematchen inräknad) den här säsongen.

Warberg har drabbats av ett blytungt avbräck i form av Magnus Svensson som har skadat sin axel och han kommer med stor sannolikhet missa resten av slutspelet. Han har en rad viktiga mål under sitt bälte med SM- och VM-guld och han är en lirare som brukar kliva fram när det väl ska avgöras. Han brukar få väldigt mycket speltid och Warberg är ett sämre lag utan honom.

Sedan tidigare saknar man också långtidsskadade centern Martin Emanuelsson. Pixbo får klara sig utan Joel Rauswall och eventuellt även Tony Eriksson vilket i ärlighetens namn inte känns i närheten av lika illa som tidigare nämnde Mange Svenssons frånvaro i hemmalagets laguppställning.

Jag hade förväntat mig en betydligt jämnare oddsfördelning och siffrorna på bortalaget känns alldeles för höga. Den här matchen ska på förhand vara alldeles för jämn för det då bortalaget i grunden håller en minst lika hög kapacitet. Tror nog fan att Pixbo kan tvinga fram en femte och direkt avgörande match i Göteborg om kylan samt modet tillåter.

/Puyol