Överraskande nog har den här matchserien gått till fem matcher, den här matchen är alltså avgörande för vilket lag som avancerar vidare i slutspelet. Jag tror att trenden som gått under tidigare fyra möten håller i sig. Jag tycker mig ha hittat ett bra spel, häng med!

Match: Warberg – Linköping
Tips: 1:a (-3)
Odds: 1,80 @ Nordicbet
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 2011-03-27 16:00

Motivering:

Som sagt, avgörande match i den här kvartsfinalserien, och hittills har det blivit idel hemmasegrar. Att Warberg skulle ta sina matcher hemma var lättippat, men att Linköping skulle streta emot och ta två övertygande segrar hemma, det var det nog få som trodde på. Det är dock ingen vanlig hemmaplan, golvet där är extremt svårspelat för gästande lag, och det har konstaterats genom hela grundserien, då man varit just ett starkt hemmalag.

Warberg har en rad vassa spelare: världens kanske bästa slutspelsspelare Magnus Svensson, målskytten Emanuelsson, Jim Canerstam, Zalesny, Brobakken, m.fl. På hemmaplan har man varit en maktfaktor genom hela säsongen, och man sopade enkelt hem seriesegern, med marginal. Första hemmamötet vann man med 9-1 mot Linköping, siffror som speglar matchbilden väl. Sist blev det 8-6, då var Linköping i princip hundraprocentiga samtidigt som Warberg inte utnyttjade sina lägen i offensiven. Idag tror jag att Sjögren visar att han är en målvakt av yttersta världsklass, och att spelarna framåt inser allvaret och punkterar matchen tidigt!

Linköping, ja. Dom gick upp i fjol, mycket tack vare Hellgård och Jihde som då plockades in i laget. Ingen av dessa spelare fortsatte i år, men ändå tog man sig till slutspel. Jag fortsätter att lägga tyngden i den bra placeringen i grundserien på det starka hemmaspelet. På bortaplan har man inte alls uppträtt med samma självförtroende under serien, och sist var man, som sagt, i princip hundraprocentiga, något som jag inte tror upprepar sig idag, då man inte kommer att få samma ytor och chanser.

Jag tror att Warberg visar vilket lag som är det klart bättre här och därmed vinner komfortabelt. Jag håller nere insatsen till en medelnivå.

God spellycka,
/Blixt