Ytterligare ett innebandyspel där den 5:e spelomgången av Svenska Superligan fullbordas denna torsdag, den här gången med spel i västkusten. Warberg tar emot Jönköping där hemmalaget kliver in som relativt stora favoriter. Något jag anser att man borde kunna svara upp till där ett handikapp testas på nytt.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan
  • Match: Warberg – Jönköping
  • Spel: Warberg -2,5
  • Odds: 1,75 @ Betway
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 19.00 17/10

Warberg har genomgått vissa reformer där delar ur det äldre gardet har klivit åt sidan, nytt folk har kommit in samtidigt som spelsystemet har varierats. Goda prestationer under inledningen, även om poängskörden kunde ha varit större, men framförallt så har anfallsspelet imponerat stort där man har snittat strax över 8 mål framåt med tvåsiffrigt mot både Storvreta och Caperiotäby. Stark fullpoängare senast mot ett Täby som kan vara svårspelat på sitt parkettgolv där förstakedjan levererade duktigt med Magnus Svensson i gammal god form i spetsen.

Hemmalaget kommer till spel med ordinarie trupp.

mangesvenssonwic

Jönköping lyckades precis hålla sig kvar ifjol och jag skulle nog tro att man går mot något liknande även till den här säsongen. I stort samma trupp som ifjol där värvningarna består av tjeckiska inslag och lirare från juniorlaget där mycket hänger på veteranen Johan Anderson och hans skytte. Svag utdelning under inledningen av säsongen där man har plockat 2 poäng i de 4 matcherna som har spelats.

Även bortalaget har fullt manskap att tillgå ikväll.


Karlstad var uselt från start och Tyresö lyckades inte plocka en fullpoängare i 15 matcher i följd, det var de främsta bidragande orsakerna till att Jönköping lyckades säkra kontraktet i den absolut sista omgången förra säsongen. Lyckas man pricka in omställningarna så kan man eventuellt producera, men försvars- och målvaktsspelet är medelmåttigt för den här nivån. Warberg ser ut att gå en spännande säsong till mötes och mot kvällens motstånd bör man kunna skapa chanser till att vässa anfallsspelet på nytt. Kommer man upp i snittet på 8 gjorda mål framåt så ska linan täckas.

Hemmalaget att vinna matchen med minst 3 mål spelas strax under medel.

/Puyol