Seriesegrarna Warberg tar emot skrällgänget Falun, som sensationellt tog sig vidare mot AIK i kvartsfinalen. Ska de stå för ännu en skräll här? Kika in speltipset!

Match: Warberg – Falun
Tips: 1 (-2,5)
Odds: 1,95 @ Betsafe
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 2011-03-30 19:00

Motivering:

Warberg vann grundserien enkelt, och visade att man har seriens kanske bästa lag, defensivt såväl som offensivt. I kvartsfinalerna mot uppstickaren Linköping hade man problem, och avgjorde i den femte och avgörande matchen. Tre vinster på hemmaplan, och två förluster på det svårspelade bortagolvet hos Östgötarna. Med landslagsspelare som Jim Canerstam och Magnus Svensson, samt spelare som Brobakken, Zalesny, Emanuelsson och forne landslags-keepern Sjögren så har man en trupp med väldigt hög högstanivå, och på hemmaplan brukar det vara fullt ös!

Falun gick sensationellt vidare efter att ha slagit ut AIK efter straffläggning i den femte och avgörande matchen, på bortaplan. Målvakten Johan Rehn ska ha en stor eloge för sitt spel, då han räddade dem under långa stunder i matchserien. Man lever på sin defensiv, och är väldigt uddlösa stundtals framåt. Backen Eric Björk och kaptenen Rasmus Enström är de två spelare som man bör se upp med, men annars är det en relativt tunn offensiv, som kommer att ha det svårt att uträtta något här på bortaplan mot ett defensivt skickligt Warberg.

Jag tror att Warberg gör som man gjorde i kvartsfinalen, vinner komfortabelt i öppningsmatchen, för att sätta ned foten direkt och få ett bra utgångsläge.

God spellycka,
/Blixt