Den 23:e spelomgången fullbordas med denna hängmatch ikväll i innebandyns SSL. Warberg tar emot Täby, ett möte mellan två lag man hade förväntat sig mycket mer av. Det ena gänget bör vara vansinnigt motiverat sett till tabellpositionen och nu måste man börja vinna. Möjligheterna känns goda ikväll och valet känns givet.

  • Match: Warberg-Caperiotäby
  • Spel: Warberg
  • Odds: 2,00 @ Betway
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 19.15 1/3

Warberg svek senast laget rekades medan Caperiotäby vann när det spelades emot dom. Det sistnämnda laget föll dock tillbaka till förlorarspåret senast (borta mot Jönköping) medan ursäkterna måste ta slut för kvällens hemmalag. Med den relativt namnkunniga truppen man har så ska man inte ligga under ett slutspelsstreck men via en vinst här så kan man återigen klättra över på rätt sida om detsamma.

Kort och gott, Warberg måste gå för seger här, och den där grundkapaciteten och nivån finns där någonstans. Man krigar för sina liv nu i slutakten. Caperiotäby kan man hitta på plats 4 i tabellen och man har lättare matcher kvar i schemat för att säkra den positionen och därmed fördel av hemmaplan i kvarten. Efter en fantastisk start har det gått något trögare sett till de 10 senaste matcherna, där man endast har vunnit en fight under ordinarie matchtid, två segrar via sudden. Utöver den svaga formen så är man alltså inte lika piskade att offra några hörntänder i Sparbankshallen.

Just ikväll kunde även läget i truppen vara bättre. Lagets poängkung Rasmus Sundstedt skadade sig i en landskamp för ett tag sedan och har endast tränat en gång sedan dess. Tveksam till start. Sedan saknas ytterligare två viktiga kuggar medan ännu en spelare känns tveksam pga sjukdom under veckan. Förutsättningarna kunde ha varit bättre inför bussresan från Stockholm. Av tradition har man även haft en vana att inte riktigt leverera när det vankas bortamatcher mitt i veckan under serielunken.

Något formsvagt men högst motiverat slår formsvagt och kanske inte överdrivet motiverat? Värdet hittar man hursomhelst i hemmaspelet, oddsen har sjunkit en del då bland annat Svenska Spel hade 2,20 på ettan (3-vägs) för någon dag sedan. De flesta av nätsidorna ligger runt 1,80-1,85, misstänker att det kan droppa ner till 1,65-1,70 3-vägs. Jag ger hemmalaget en sista chans denna torsdagkväll. Är man tillräckligt desperata så vinner man.

Matchen sänds i TV4sport.

/Puyol