Sheffield Wednesday har haft en usel säsong hittills men har en inte helt omöjlig uppgift här mot bottenlaget Walsall.

  • Match: Walsall – Sheffield Wednesday
  • Tips: Sheffield Wednesday 0 (Asian Hcp)
  • Odds: 2,30 @ Bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 23/4 16.00

Analys:

Walsall ligger på nedflyttningsplats i League One och formen är sisådär med 2-1-2 på de fem senaste matcherna. På hemmaplan är man relativt ojämna och blandar vinster med förluster om vartannat. I den senaste hemmamatchen förlorade Walsall mot serieledande Brighton med 1-3. Ledesma drog på sig ett rött kort och är därmed också avstängd till den här matchen. Framåt handlar det mest om J. Macken, 8 mål hittills, som bl.a. har meriter från spel i Premier League. Han måste spela på topp om laget vill hålla sig kvar i den här divisionen. Hemmaplan kan betyda en del men normalt sett så skall inte Walsall inte ha några större möjligheter att rubba bortalaget här.

Sheffield Wednesday ramlade ur The Championship förra året och har varit en stor besvikelse den här säsongen. Laget ligger på en mindre smickrande 15:e plats och formen är 3-0-2 på de fem senaste matcherna. Sheffield W har ändå nu 3 vinster på 4 matcher, enda förlusten kom mot topplaget Brighton, och kanske kan laget vara lite på gång. Det börjar också bli dags för laget att plocka poäng även på bortaplan och då känns bottenlaget Walsall som en passande uppgift. Det kommer att bli en tuff match då hemmalaget är i behov av poäng men Sheffield W har ett starkare lag på pappret och fler spelare som kan avgöra här, bl.a. Mellor, Morrisson och Miller.

Jag tycker att oddset är alldeles för högt för att inte spela. Sheffield W är det bättre laget i grunden och Walsall är ett mindre bra lag som förlorat hälften av sina matcher i ligan. Jag spelar direkt men håller nere insatsen en aning.

Lycka till!

//Josef