Kvartsfinal två ska spelas under fredagskvällen och det är ett mycket intressant möte mellan Wales – Belgien. Det var en imponerande insats som Belgien stod för i den senaste matchen mot Ungern och kommer man upp i samma nivå här ska inte Wales ha mycket att säga till om.

  • Match: Wales – Belgien
  • Spel: Belgien över 1,5 mål
  • Odds: 2,20 @ bethard
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Wales har varit en stor överraskning i detta EM då inte många hade räknat med laget i en kvartsfinal. Men samtidigt tycker jag att laget haft en väldigt lätt resa fram till denna kvartsfinal och nu får man verkligen bekänna färg på allvar. Vinst i öppningsmatchen mot Slovakien med 2-1 men på det stora hela så var slovakerna det klart bättre laget i mina ögon. Efter detta en förlust mot England efter ett sent mål från Sturridge, men även där var Wales det klart sämre laget. I den sista gruppspelsmatchen tog man sedan en mycket rättvis seger mot Ryssland, men ryssarna var helt under isen i detta EM så den segern ska vi inte dra för stora växlar på. Detta placerade Wales som etta i Grupp B och man fick en mycket gynnsam motståndare i form av Nordirland i åttondelen. En relativt jämn match där Wales till slut kunde avancera vidare tack vare ett självmål på ett inlägg från Bale. Jag tycker därmed inte att Wales har satts på några större prov ännu, men det kommer verkligen ske ikväll. Försvarsspelet har fungerat väl hittills men med den offensiv som Belgien presenterar så måste Wales upp både en och två snäpp i det defensiva för att hålla stången. Man är för beroende av Bale och Ramsey och det håller inte i en kvartsfinal.
Inga större bekymmer hos Wales som kan mönstra samma elva som mot Nordirland. Det har funnits ett litet frågetecken för Williams men han ser ut att vara redo för spel.

belgien

Belgien stod för en tveksam öppningsmatch mot Italien som man förlorade med 2-0 men efter detta så har laget växlat upp ordentligt och lär komma fullpumpade med självförtroende här. Irland besegrades med 3-0 efter Italien och sedan tog man även en seger mot vårt svenska landslag, vilket placerade Belgien som tvåa i Grupp E. Detta innebar spel mot Ungern i åttondelen och det var en match där många fick se det Belgien som det pratats så mycket om. Man vann med klara 4-0 och även fast det blir en helt annan matchbild idag mot ett mer försvarsinriktat Wales så tror jag att Belgien har de nycklar som krävs för att mosa även det här motståndet. Eden Hazard stod för en lysande insats där han gjorde precis som han ville och det tror jag är viktigt mot ett defensivt Wales. Han visade att han kan slå sin gubbe när som helst och var som helst på planen och det kommer ge Belgien chanser idag. Men det finns fler stjärnor framåt i detta Belgien och jag tycker man har lite sparkapital i Lukaku som inte riktigt kommit igång trots två gjorda mål i turneringen. Skulle det grusa i det offensiva så har man även vassa herrar på bänken att kasta in, det visade man senast då både Batshuayi och Carrasco nätade som inhoppare.
Lite större bekymmer hos Belgien som får klara sig utan skadade Vertonghen och avstängda Vermaelen idag. Men det är defensiva avbräck och inget som påverkar det här spelet allt för mycket.


Jag tror Belgien tar tag i taktpinnen här och man visade mot Ungern senast att man mycket väl kan gå hela vägen i detta EM. Motståndet är inte vassare den här gången och får man in en ledningsboll så tror jag inte det dröjer länge innan tvåan kommer via en kontring. Belgien över 1,5 mål spelas därför och en medelinsats åker in.

/e@sy