Finska ligan. VPS krigar på i toppen och nu ställs man mot Inter Turku som verkligen inte fått till det den här säsongen. Enkel hemmaseger tro?

VPS – Inter Turku
Spel: Lag att INTE göra mål: Inter Turku
Odds: 2.20 @ Bwin
Insats: 6/10
Spelstopp: 17.30

VPS har gjort en riktigt stark säsong hittills och ligger trea i tabellen. Man förlorade med uddamålet på bortaplan mot Kuopio senast men före det hade laget 7 raka matcher utan förlust så formen får ses som väldigt god. Trots förlusten senast så lär laget vara fyllt av självförtroende och givetvis en massa revanschlusta inför den här matchen! Laget har en urstark defensiv och man har spikat igen bakåt i 5 av lagets 7 senaste matcher. Nu ställs man mot ett offensivt svagt Inter Turku och mycket talar för att man återigen kommer spika igen bakåt.

Inter Turku matchas hårt för dagen då man spelar tredje matchen på en vecka här. I torsdags var man iväg för bortamatch i Färöarna (Europa League) där man spelade 1-1 mot ett riktigt mediokert gäng. Man var hemma sent på fredagkväll och nu är det dags för bortamatch igen vilket givetvis inte är optimalt för laget. Man har stora problem för dagen hemma i Finland där man har 8 raka matcher utan seger. I senaste matchen spelade man 1-1 hemma mot TPS vilket får ses som bra men nu är det dags för bortamatch igen och då är man sämre och nu möter man dessutom tuffare motstånd än TPS. Inter Turku har en helt okej defensiv som ofta spelar stabilt, lagets största problem ligger i offensiven som klickat rejält den senaste tiden. Innan 1-1 matchen mot TPS var laget uppe i 6 raka matcher utan att ha gjort mål vilket är riktigt svagt!

VPS är som sagt riktigt försvarsstarka och 10 insläppta mål på 16 matcher den här säsongen gör att laget släppt in minst mål av alla lagen medan Inter Turku är ruskigt svaga offensivt då man bara gjort 13 mål framåt på 17 matcher den här säsongen! Värt att nämna är att Inter Turku har gått mållösa från 5 av 8 bortamatcher den här säsongen…

post-68-1346705644
Irakli Sirbiladze är tillbaka från avstängning hos Inter Turku.
Jag tror inte han får mycket uträttat idag…

VPS saknar fortsatt Anthony Dafa, Tom Ameobin och Jarno Parikka som alla dras med skador. Positivt för laget är att Steven Morrisseyn är tillbaka i spel igen.
Inter Turku får klara sig utan Kalle Kauppi, Babacar Diallo och Kalle Parviainen som alla är skadade. Man får tillbaka sin bäste målskytt Irakli Sirbiladze (3 mål på 17 matcher…) från avstängning här plus att duktige mittfältaren Pim Bouwman är tillbaka från skada.

Kort summering:
VPS är som sagt seriens starkaste lag defensivt och nu möter man ett Inter Turku som är bland seriens svagaste lag i offensiven och det talar för mitt spel här. Inter Turku har som sagt enorma problem med sitt målskytte och i den här matchen lär man vara mer än nöjda med ett 0-0 resultat. Man kommer backa hem med hela laget för att försöka kontra in en boll men i mina ögon saknar man den kapaciteten och nu möter man dessutom ett försvarsstarkt VPS som inte lär släppa till mycket bakåt. Jag tror Inter Turku återigen får vända hem mållösa och oddset 2.20 är riktigt bra!