Tyskland möter Argentina i en match som betyder riktigt mycket för bägge lagen. Tyskland toppar för tillfället denna grupp och har visat riktigt god form medan Argentina kämpar för att kunna knipa en fjärde placering och därmed ta sig vidare till åttondelsfinal. En vinst här skulle i princip betyda gruppseger för Tyskland då man ställs mot Saudiarabien i nästa match. Tar dem chansen eller sumpar den? Häng med på min analys angående denna på förhand väldigt intressanta och underhållande match!

  • Match: Tyskland – Argentina
  • Spel: U. Gensheimer över 6,5 mål
  • Odds: 1,85 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Börjar vi med Argentina så kan man klart konstatera och understryka att man imponerat rejält. På förhand kom man i den klart svåraste gruppen som består av en rad med bra landslag som exempelvis Danmark, Tyskland och Polen, och man har trots det spelat en bra handboll. Olyckligt så har man inte kunnat dra det där längsta strået och knipit fullpott men ett oavgjort resultat, 24-24, mot Danmark är verkligen inget att klaga på. Även en uddamålsförlust med 23-24 mot Polen är helt okej. Senast slog man Saudiarabien med 32-20 men det säger inte så mycket då de är usla. Idag ställs man mot Tyskland som toppar denna grupp och man kommer helt klart få det tufft. En fråga jag ställer mig är då, orkar man verkligen stå emot maskinerna från Tyskland?

Ser vi till Tysklands insatser så får man ett MVG, eller ska man säga ett A, från mig. Man kom in som reserv till detta VM och har överraskat de flesta. Jag visste att detta landslag hade kapacitet men att man först vinner mot Polen och Ryssland för att sedan spela lika med Danmark är rent ut sagt grymt. Vänder vi oss och tittar lite mer specifikt till deras senaste match så ledde man i princip hela matchen mot Danmark, men tappade sista tio minuterna och fick med sig en pinne hem. Nu möter man ett klart sämre motstånd jämfört med föregående möte och bör ta hem detta.

Istället för att försöka leta massa handikappslinor då Tyskland endast ligger på en odds på 1,26 så väljer jag att dra mig till målskyttespelen där det finns ett självklart spel. Uwe Gensheimer som enligt mig är världens bästa kantspelare har imponerat från match till match och ligger på ett målsnitt på 7,33 mål per match. Varje kontring och andrafas anfall avslutas oftast med att Uwe får läget och lägger in den. Han skjuter även straffar vilket är en betydande faktor till varför man även väljer honom som målskytt.

Jag anser att Tyskland har stor chans till triumf idag men då oddset är så lågt hittar jag istället ett spelvärt målskyttespel som även tidigare gått vägen med samma spelare. (kolla mitt tips arkiv) Uwe Gensheimer över 6,5 mål spelas till en insats på strax över medel!