VM startar äntligen igång och idag bjuds vi på en hel del fina matcher. Självklart väljer jag att skriva första reken i VM om vårt eget hemland Sverige som inledningsvis möter Island. Man har under sina förberedelser inför detta mästerskap mötts en gång vilket resulterade i en enkel seger för det Svenska landslaget. Till skillnad från det mötet så kommer man idag till matchen med kompletta trupper och fullt taggade då det är premiärmatch för respektive landslag. Vem drar det längsta strået och får en bra start på turneringen? Jag har ett tips som lockar!

  • Match: Sverige – Island
  • Spel: Sverige -1,5
  • Odds: 2,17 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19,00

Börjar vi med det Isländska landslaget så har man under detta år inte visat någonting som överhuvudtaget speglar föregående års handboll. Man har slarvat rejält och drar på sig oerhört många tekniska fel samt onödiga beslut. I kvalifikationsmatcherna till detta VM ställdes man mot Bosnien, och kunde se sig besegrade efter dubbelmöten. Då ska man ha i åtanke att Bosnien är med i sådana här sammanhang för första gången vilket gör detta extrema tapp oerhört förvånansvärt. Dock hade man ändå turen på sin sida då Bahrain och de Förenade Arabemiraten drog sig ur och som första reserv i Europa stod Island. Ska vi se något från den ljusa sidan så kan detta kaos göra det lättare för spelarna att spela då man endast ses som en outsider i turneringen vilket medför att man spelar utan press och förväntningar.

Ska vi se till Islands förberedelser inför detta mästerskap så har man blandat och gett. Man mötte bland annat Sverige som man ställs mot idag och förlorade då med 30-24. Därefter har man slagit Danmark med 29-30 och till sist spelat oavgjort med Slovenien, 32-32. Jag vill dock nämna att man i vissa matcher spelat utan sina tre största stjärnor, och de som bär laget, nämligen Palmarsson, Sigurdsson och Petersen. Fungerar dessa spelare så kan man skrälla!

Drar vi våra blickar till det Svenska landslaget så kan man konstatera att det är en ung och hungrig trupp som kommer till VM i Qatar. Det var längesen jag längtat såhär länge för att få se det Svenska landslaget uppträda. Vi får se en del erfarna och rutinerade spelare i omrörning med några nya unga ansikten, vilket kan resultera i goda prestationer. Man har under förberedelserna spelat bra och som jag tidigare nämnt slagit Island enkelt. Det jag imponerats mest av är att man visat en kontringshandboll av rang. Fungerar kontringsspelet tillsammans med andrafas-spelet så lär det bli tufft för Island som står för motståndet idag. Sverige har som alltid goda målvakter i Andersson och Sjöstrand, men även duktiga niometare där Kim Andersson är i spetsen. Kommer man upp i nivå så tror jag att man bara bör plocka hem detta!

Så vad man ska lira är ju då ganska uppenbart när man får se oddsfördelningen. Att Sverige rak vinst står i 1,85 är konstigt bra. Vinner man så vinner man i 9/10 fall med åtminstone två bollar och då Sverige -1,5 ligger på en odds till 2,17 så väljer jag att plocka det direkt. Väljer att posta detta inlägg idag (14/1) då jag tror att oddsen lär sjunka tills på fredag. Det blir alltså Sverige -1,5 vinst till en insats på medel. För de som är intresserade av inbördes möten så finns det nedan:

Sverige – Island = 30-24
Sverige – Island = 31-29
Sverige – Island = 32-33
Sverige – Island = 31-26
Sverige – Island = 25-29