Efter ett riktigt långt och underhållande gruppspel så får vi dra oss över till något ännu roligare nämligen slutspel. I dessa matcher ser vi en hel del stor favoriter som i de flesta fall kommer vinna, och jag har valt en sådan match då de regerande VM-mästarna Spanien ställs mot Tunisien. Jag väljer att skippa 1-X-2 markörerna eftersom oddset är så lågt och förlitar mig istället på målskyttespelen där jag anser att Tomas och Sanai har en riktigt bra chans att lösa en rimlig lina. Häng med!

  • Match: Spanien – Tunisien
  • Spel1: Tomas över 3,5 mål
  • Odds: 1.76 @ betsson
  • Insats: 6/10 Units
  • Spel2: Sanai över 3,5 mål
  • Odds: 1,86 @ betsson
  • Insats 6/10 Units
  • Spelstopp: 19,00

Slutspelsdags och dessa två lag har helt klart gjort det genom två skilda vägar. Spanien har krossat allt motstånd och roterat friskt medan Tunisien har fått satsa hårt på sin startsexa och åkte vidare som fyra. Ser vi till Tunisiens situation och presterande så kan man vara nöjda med sitt spel då man trots allt inte är en nation som är känd för sin handboll. Man har förlorat mot två tuffa motståndare i Kroatien och Makedonien vilket inte är något att skämmas över. Vinsterna kom mot Iran och Bosnien och till sist oavgjort mot Österrike. Sammanfattningsvis kan man säga att detta är ett svårbedömt landslag med olika mixer. Man kan spela riktigt fult och tufft medan man inte andra stunder spelar en fartfylld andrahandsfas handboll. Sanai och Banneur är deras två stora skyttar och lär fortsätta pumpa på!

Spanien är här för att försöka behålla sin VM-titel och har hittills gjort det på bästa sätt när man avfärdat motstånd på motstånd. Nu är det dags för slutspel och allt eller inget. Här lär man ställa upp med bästa startsexa och köra över sitt motstånd som i detta fall är Tunisien. Personligen så är jag imponerad av vad Spanien har visat mig då jag ser flera olika dimensioner i deras spel. Man använder sin mittnia Aguinagalde oerhört mycket samtidigt som man utnyttjar sina världskanter. Man har en rad med bra kantspelare men de två jag först och främst tänker på är Tomas och Riviera. Det finns inte så mycket att orda om här utan över till min motivering till varför målskyttespelen kommer gå in.

När jag kollar på denna skärm så hamnar mina ögon på två namn och det är Mosbah Sanai samt Victor Tomas Gonzales. Börjar vi med Mosbah Sanai så vet de som följt mig tidigare att han varit en lyckad målskytt. Han är Tunisiens stora skytt och kan i princip hoppa upp på tio-elva meter och dra på ett skott som går in. När ingen vågar ta initiativ så kliver han fram och drar på vilket stärker spelet. Victor Tomas Gonzales är motsatsen till Sanai. Han är en kantspelare som jag gillar oerhört mycket. Kontringsfarlig samt riktigt bra i läget. Då Spanien utnyttjar sina kanter mycket så låter detta spel riktigt bra. Denna Barcelona kille behöver endast göra över 3,5 mål tillsammans med den Tunisiska skytten Sanai vilket låter trovärdigt och jag lirar dessa två till en insats på strax över medel!