Efter en hel del landskamper och ett intressant mästerskap, vänder vi oss tillbaka till Elitserien där vi får se Redbergslids IK ta emot Bajen i Lisebergshallen. Två lag som sen tidigare haft riktigt heta möten med tufft och fult spel vilket bäddar för en underhållande match. Formen på lagen är svårt att mäta då man haft uppehåll en tid, där av skippar jag 1-X-2 markörerna och hoppas på massa mål. Häng med!

  • Match: Redbergslids IK – Hammarby IF HF
  • Speltips: Över 52,5 mål i matchen
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19,16

Börjar vi med de vita eleganterna, Redbergslids IK, så kan man säga att man hittills haft en helt okej säsong. Man ligger för nuvarande på en sjunde plats och kan klättra flertal platser om man höjer sig ett snäpp. Det man i mina ögon verkligen behöver höja är nivån. Man har en skyhög maxnivå samtidigt som man har en usel lägstanivå. Detta har resulterat i att man i vissa matcher kan slå exempelvis Guif för att sedan förlora mot ett lag som Skövde. Man kommer dock från två raka derby vinster mot Önnered och självförtroendet i laget finns där. Kommer Linus Arnesson och Nikola Stojcevski på niometer igång så lär Hammarby på det tufft idag. Utöver detta så kommer man kompletta till dagens möte!

Ser vi till Hammarbys situation så kan jag säga att man känner igen en del hos dem som hos Redbergslid. Man kan prestera oerhört bra för att sedan spela rent ut sagt dåligt. Det fick vi se senast då man förlorade mot Ricoh på hemmaplan med 26-30, och kollar vi på matchen innan det så slog man just precis Redbergslid med 29-28. Man ligger en plats bakom Redbergslid (åtta) och hittills kniper man den sista slutspelsplatsen. En fördel som Hammarby bär med sig är att man slagit Redbergslid samtliga gånger denna säsong (två gånger). Ena mötet med 27-30 och andra med 29-28, vilket är imponerande. Som vi även kan se så har det blivit rejält med mål mellan dessa lagen då vi oftast får se en fartfylld och rejäl handboll med en hel del kämpaglöd. Det tror jag på även idag. Inga avbräck i truppen.

Så vad sak man lira? Det är två kluriga lag som ställs mot varandra där jag ändå ser Redbergslid ha den bättre chansen. Chansen är dock för liten för att jag ska slänga in en peng på dem och litar istället på överspelet. Formen kan man inte mäta av än och över 52,5 mål låter som en rimlig lina. Insatsen ligger på medel!