Fredag eftermiddag och det nalkas fredagsmys framför soffan med en hel del handboll på TV, där vi bland annat får se två rivaler mötas då Polen och Tyskland ställs mot varandra i deras premiärmatch. En intressant och jämn match som även spelbolagen tror på eftersom odds fördelningen är oerhört jämn. Jag tror dock att ett av lagen har en större chans till triumf. Häng med på min motivering!

  • Match: Polen – Tyskland
  • Spel: Polen vinst
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 17,00

Inledningsvis så kan man konstatera att det är ett slags lillebror kontra storebror perspektiv i detta möte då Tyskland är ”storebrorsan” gentemot Polen inom alla aspekter. I just precis denna sport och mellan dessa två landslag så skulle jag inte säga att det är så. Ser vi till Polen så har man de senaste åren imponerat på flertal tittare och fått med sig en hel del fina resultat samt placeringar. Vi ska inte titta allt för mycket på historik men gentemot Tyskland så har man presterat mycket bättre i sådana här slags sammanhang. Sett till förberedelserna inför detta VM så kan man säga att det gått bra. Deras fem senaste träningsmatcher har resulterat i tre vinster och två förluster. Ska vi se till det positiva och de olika vinsterna så har de kommit i ett dubbelmöte mot Ungern då man vann totalt med siffrorna 68-44 vilket betyder att man förnedrat och utklassat sina motståndare. Däremellan vann man även mot Tjeckien med hela 29-22. Man spelar en rolig och intressant handboll med en hel del mix och jag skulle säga att man har en riktigt bra chans idag.

”Storebrorsan” Tyskland har även dem spelat bra genom förberedelserna och hann genomföra fyra träningsmatcher vilket resulterade i tre vinster och en förlust. Man vann enkelt bägge dubbelmötena mot Tjeckien med 27-22 samt 32-24, men hade det lite svårare mot Island då man torskade en med 25-24 och vann en med 24-31. Vinster mot Island kom dock när Island saknade nyckelspelare. Ska vi utgå från deras träningsmatcher så måste jag säga att det har sett bra ut, men jag väljer att se ett större perspektiv och eftersom man under de senaste åren enligt mig inte imponerat så anser jag att Polen har en lite bättre chans till seger. Det kan man även se på inbördes möten då Polen har två raka segrar mot just precis Tyskland.

Inbördes möten:

Polen – Tyskland = 29-28
Polen – Tyskland = 25-24
Polen – Tyskland = 23-24
Polen – Tyskland = 26-28
Polen – Tyskland = 33-32

Min motivering och text klargör ganska direkt vilket mitt tips blir. Polen som spelat en bättre handboll och får därmed mitt stöd. Jag råder alla att ligga i soffan och kolla på denna match då det finns stor chans till en hel del hets och underhållning. Polen rak vinst liras till en insats på medel!