Äntligen fredag och lite så kallat fredagsmys på en mysig snöig kvällskvist här i Sverige. I Qatar är det tvärtemot där det mer är, ut, sola och bada. Men det bryr jag mig inte om, det viktiga är att vi får se underhållande handbollsmatcher vilket jag tror vi kommer få se när Makedonien möter Österrike i en avgörande match om andraplatsen i grupp B. Ett av lagen höjer sig både klassmässigt så som formmässigt. Rygga och ta del!

  • Match: Makedonien – Österrike
  • Spel: Makedonien rak vinst
  • Odds: 1,79 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Börjar vi kolla på bortalaget som i detta fall anses vara Österrike så har man inför detta VM haft förhoppningar om att ta sig vidare till åttondelsfinal, vilket de har gjort. Man har spelat en underhållande och rörlig handboll med en hel del spring och kontringar. Idag står man mot Makedonien i en avgörande match om andraplatsen vilket är oerhört viktigt att ta eftersom man i sin tur då får en lättare motståndare i nästa runda. Totalt har man två vinster varav en mot Bosnien respektive en mot Iran. Senaste matchen var just precis mot Iran och man fick inte mycket till motstånd då man avfärdade dem lätt med hela 26-38. Därefter har man ett oavgjort resultat mot Tunisien samt en förlust mot gruppsegrarna Kroatien. Sammanfattningsvis så måste man ändå vara nöjda med sina prestationer och att ligga på fem poäng är helt klart godkänt. Idag möter man det nästa svåraste motståndet i gruppen, nämligen Makedonien, och jag anser att man kommer få det oerhört tufft här.

Ser vi till Makedoniens insatser så är man själva lite överraskade över att man spelat så himla bra. Det finns en hel del man kan berömma då mycket har fungerat tillsammans. Ristovski i mål tillsammans med kontringsspelet. Lazarovs fina skytte och samspel med linjespelarna, osv osv. Man kan även se detta på resultaten man uppnått då man bland annat i premiär matchen krossade Tunisien med 33-25. Och därefter två raka vinster mot Iran och Bosnien innan man i sin senaste match förlorade mot ett oöverkomligt Kroatien. Ser vi lite mer specifikt på den senaste matchen mot Kroatien så kan man trots förlusten vara nöjda med var laget visade. Vid den femtonde matchminuten hade man till och med en ledning på 5-9 och tvingade Kroatien till att ta Timeout. Imponerande. Idag möter man ett lite lättare motstånd i Österrike och spelar man som man gjort tidigare så bör man ha en god chans. Man ska dock inte underskatta de kvicka och rörliga Österrikarna som har skrällt till förr.

Mitt tips till folket blir alltså rak vinst på Makedonien då man verkligen får ett spelvärt odds i hela 1,82 hos Unibet. Fungerar man och fortsätter att överraska på detta VM så har man en god chans till triumf. Österrike får vara nöjda med en tredje plats och kämpa för överlevnad i åttondel mot ett svårare motstånd. Insatsen ligger på strax över medel!