Nu är det helg och jag väljer att rikta mig in på ännu ett annat balkanskt landslag nämligen Makedonien som ställs mot Iran idag. Två lag som kommer från två helt skilda prestationer där Makedonien öppnade detta mästerskap på absolut bästa sätt när man vann i premiärmatchen medan Iran tappade en fyrabollarsledning och torskade. Idag möter Iran ett oöverkomligt motstånd och jag tror på kross vilket även spelbolagen instämmer. Där av har jag hittat ett väldigt lockande och bjudande odds. Häng med!

  • Match: Makedonien – Iran
  • Spel: Makedonien över 15,5 mål i HT
  • Odds: 2,10 @ unibet
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 17,00

Tittar vi till Irans situation i denna grupp så måste jag säga att det inte ser ljust ut. Man åkte på torsk mot Bosnien igår efter att ha haft en ledning på 12-16 i halvtid. Slutresultatet skrevs till slut till 30-25, vilket är riktigt dåligt. Nu möter man enligt mig endast bara svårare och svårare motstånd i gruppen och om man inte ens kunde knipa en poäng med en fyrabollarledning mot Bosnien så lär man inte hämta något mer här. Idag möter man ett starkt landslag i Makedonien som har en del världsstjärnor, och frågan blir bara hur många bollars skilje det blir när domaren blåser i visselpipan.

Ser vi till Makedoniens situation också så måste jag säga att den är riktigt bra. Kroatien är gruppens favorit och kommer förmodligen ta fullpott. Lagen därefter får kämpa om en andraplats och försöka få med sig så många poäng som möjligt till andra rundan. Eftersom Makedonien slog Tunisien i sin premiärmatch igår med hela 33-25 så ligger man riktigt bra till både poängmässigt samt målskillnadsmässigt gentemot sina rivaler. Iran ses som gruppens jumbo lag och en vinst här är ett måste vilket jag inte tvivlar på att man inte tar. Man erhåller en trupp med världsstjärnor där jag bara måste nämna bland världens bästa skyttar, Kiril Lazarov. Som den mannen kan skjuta! Fungerar han idag som han gjort tidigare så lär han göra minst tio baljor.

Eftersom fulltidslinan på Makedonien är så oerhört låg och ligger på 1,04 så väljer jag att plocka ett halvtidsspel. I sin senaste match mot Tunisien så hade man en ledning på 18-14 i halvtid och faktumet att man lyckades göra hela 18 mål mot Tunisien på 30 minuter. Att Makedonien gör över 15,5 mål innan domaren blåser för halvtid låter rimligt och pålitligt, och att linan ligger på ett odds på 2,10 är ofattbart. Jag plockar direkt med en insats på över medel!