Efter en svettig och underhållande gårdag så blickar vi framåt emot nya äventyr och redan idag så får vi se en hel del nya matcher. Jag väljer att plocka ut denna match mellan Kroatien och Tunisien som den mest spelvärda eftersom spelbolagen erbjuder fina odds trots de enorma klasskillnaderna lagen erhåller. Fulltidslinan skippas och jag väljer istället ett halvtidsspel. Häng med på ”Robikollen”!

  • Match: Kroatien – Tunisien
  • Spel: Kroatien -2,5 HT
  • Odds: 1,85 @ betway
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 17,00

Inledningen på detta mästerskap har varit intressant där vi bland annat har fått se ett par skrällar. Danmark kryssade mot ett kämpande Argentina samtidigt som Tyskland vann mot Polen. I detta möte mellan Kroatien och Tunisien lär vi däremot inte se någon skräll då jag tror det endast finns ett lag på banan som kan sopa hem detta. Börjar vi se på Kroatiens start och premiärmatch så får man ändå ge laget godkänt. Man hade ledning från start till mål mot ett svårspelat Österrike, och kunde kontrollerat och behärskat håva in två goa poäng när slutresultatet skrevs till 32-30. En sak som är värt att poängtera är att Kroatiens tränare, Goluza, valde istället för att öka siffrorna, att rotera och gav truppen en fin och mjuk start på detta VM:et då alla fick en viss speltid. Stort plus för killarnas självförtroende. Domagoj Duvnjak imponerade som vanligt och för detta Kroatiska landslag till nya framgångar. Han fick dock en hel del hjälp av sin medkollega Ivan Cupic som blev matchens lirare med sina elva strutar. Ska vi se någon nackdel så är det att man släppte in hela 30 bollar samt att målvaktsspelet inte var på topp. Trots det så bör man ha riktigt god chans till triumf!

Går vi över till det Tunisiska landslaget så fanns det inte lika många positiva aspekter i deras premiärmatch då man torskade mot sin största rival i denna grupp, Makedonien, med hela 33-25. En riktigt svag prestation skulle jag påstå då jag trots allt haft en del förväntningar på detta tuffa landslag. Huvudena var inte riktigt med från start och man kunde aldrig riktigt komma in i matchen efter det. Bortser vi från premiärmatchen som alltid är svår att genomföra så spelar man en riktigt rejäl och ful handboll där det verkligen smäller, vilket man måste utnyttja om man ska ha något att tro på. Nackdelen med detta är att man drar på sig oerhört många utvisningar och då Kroatien har så pass mycket kvalité i laget så lär det straffas hårt. Men jag ska inte ord för mycket eftersom trots alla fördelar och positiva aspekter, inte räcker till mot ett landslag som Kroatien.

Så vad liras? Fulltidslinan på Kroatien ligger på 1,14 vilket inte är spelvärt. Jag testar istället att plocka ett handikappsspel i halvtid då jag hittar ett riktigt bra odds på Kroatien -2,5. Tunisien kunde inte hänga med Makedonien ifrån start då lär de knappast hänga med Kroatien. Jag lirar därmed Kroatien -2,5 HT till en insats på strax över medel!