Vi börjar närma oss slutet på ett fantastiskt VM och kvartsfinaler står på spel idag. Jag har valt att reka mötet mellan Kroatien och Polen som jag anser vara ett av de mest intressanta mötena. Kroatien fick sig en rejäl smäll mot Brasilien senast men kunde rycka upp sig och vinna till slut medan Polen slog Sverige i ett blekt och tamt möte. Idag så är Kroatien stor favoriter och jag ser inget spelvärde hos raka ettan utan väljer att förlita mig på målskytte spelet som så ofta varit så lyckat. Häng med på ”Robikollen”!

  • Match: Kroatien – Polen
  • Spel: I.Cupic över 5,5 mål
  • Odds: 1.85 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 16.30

Börjar vi med det Polska gänget så har man enligt mig gått för långt i denna turnering än vad man egentligen förtjänar. Man har varken visat på några större kvalitéer eller spelat något underhållande och fartfylld handboll, och jag är inte imponerad. Förvisso så var man i den svåraste gruppen tillsammans med lag som Danmark, Tyskland, Ryssland och Argentina, så för mycket ska jag inte klaga. Ser vi till den senaste matchen, nämligen mot vårt kära Sverige, så fick vi en klar bekräftelse på hur mycket rutin och erfarenhet verkligen betyder. Sverige som kom med ett ungt och nybyggt landslag kunde inte stå sig i 60 minuter mot ett rutinerat Polen som har en hel del Champions League spelare ute i klubblagen. Jag var däremot inte så jätte imponerad av lagens insats och tror inte att Polen har så överdrivet mycket mer att hämta heller. En tuff uppgift väntar och det finns stor chans till att man får packa väskorna!

Över till det Kroatiska landslaget och Slavko Goluza. Under gruppspelet var det inget snack om vem som skulle dominera och man fick med sig full pott. När man sedan kom till åttondelen och allt eller inget så såg man att något hände med detta landslag. Man blev nervösa och bleka vilket resulterade i en tuff match mot ett så pass svagt motstånd som Brasilien. Man har dock jämfört med Polen visat att man tillhör världstoppen på handbollsfronten, och höjer man sig till den nivå man kan höja sig till så bör man besegra Polen ganska enkelt idag. Då spelvärdet är så dåligt (endast 1,38) så väljer jag att lira ett målskytte spel.

Ivan Cupic, en spelare som jag även tidigare rekat om ligger på en lina på över 5,5 vilket är rysligt rimligt. En kantspelare som är rejält involverad i det Kroatiska anfallsspelet genom både kontringar och kombinationer. På 5 mot 6 spelet så siktar man på kantlägen, vilket förstärker chansen till mål. Man ska heller inte glömma att han skjuter straffar, och mot ett så pass storvuxet och klumpigt lag som Polen, lär det bli en del straffar. Där av blir mitt tips till er Cupic att näta fler 5,5 gånger. Till de som letar andra spel så tror jag väldigt mycket på detta Kroatiska landslag och ett handikappsspel är fullt möjligt. Insatsen ligger på strax över medel!