Vi går in på detta mästerskapets sjätte dag och får se en gruppfinal mellan två balkanska länder, Kroatien och Makedonien. Två lag som imponerat och har tagit fullpott i tre raka triumfer. Vanligtvis är ett av lagen klart bättre och bör vinna detta möte ganska enkelt, men som så många gånger tidigare måste man vara lite ödmjuk då ett flertal skrällar inträffat. Idag delar jag ut två relevanta tips som står likvärt i mina ögon. Mot fler vinster!

  • Match: Kroatien – Makedonien
  • Spel1: Manuel Strlek över 3,5 mål
  • Odds: 1,85 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spel2: Kroatien -2,5
  • Odds: 1,65 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Börjar vi att titta på det Makedonska landslaget så kan man säga att man överraskat rejält hittills. Man säger till och med själva att man är lite överraskade över hur bra det har gått i och med att man har tre raka segrar. I sin första match slog man Tunisien enkelt med 33-25, och vi fick se en imponerande laginsats med Kiril Lazarov i täten som gjorde hela tio baljor. I sitt andra möte drabbades man samman mot ett svagt Iran, och man kunde kontrollerat avfärda dem med 31-33 efter att ha haft det lite tufft i början. Senaste och därmed sin tredje match i turneringen, stod man mot Bosnien och fick med sig en vinst på 22-25 vilket i mina ögon inte speglar själva matchen. Man fick klart och tydligt se brister i anfallsspelet och om man ska ha någon chans mot ett starkt Kroatien krävs nyanser av de föregående matcherna samt att man spelar ännu bättre. Kiril Lazarov kommer få bära ett tungt lass idag, men frågan är, orkar han det?

Ser vi till Kroatiens situation så måste jag säga att man hittills tillsammans med SverigeIranoch Tyskland visat att man har den bästa formen. Man har tagit fullpott rent ut sagt enkelt och roterat friskt på varje position. Att exempelvis Domagoj Duvnjak eller Bicanic inte har nätat så mycket som man förväntat sig, ska man inte tänka på eftersom man vilat dessa nyckelspelare i varje match. Senast mot Iran så spelade hela andra sexan och trots det vann man med hela 41-22 vilket innebär en 19 bollars marginal. Idag möter man Makedonien som är det svåraste motståndet i denna grupp och man spelar med de bästa från start. I tidigare turneringar och även i denna så har Kroatien utnyttjat sina kantspelare oerhört skickligt och jag tror man kommer kontra samt spela ut detta Makedonska landslag idag då man är för bra.

Efter att ha tittat på de olika linorna så hittar jag två likvärda och fina spel. Manuel Strlek som är en riktigt bra vänsterkant har hittills visat god form i både landslag och klubb (Kielce). Idag ligger han på en lina på över 3,5 mål vilket är ganska lite med tanke på att Kroatien verkligen älskar att spela ut på kant samt kontra. Jag ska inte klaga, utan plockar detta spel direkt tillsammans med Kroatien -2,5 då jag tror man helt enkelt är för bra för Makedonien. Insatsen ligger på strax över medel för bägge spelen!