Gårdagen gick ju lite si sådär och eftersom det är VM så finns det snabb revansch att hämta då vi bjuds på en hel del fina matcher även idag. Jag vänder mig till ett möte mellan två grannländer nämligen Kroatien och Bosnien. Kroatien är redan klara gruppsegrare i och med vinsten mot Makedonien medan Bosnien i princip är ute ur turneringen då man förlorade mot Tunisien senast. Detta öppnar för rotering inom trupperna och alla nyckelspelare, framförallt hos Kroatien, lär få vila i hela 60 minuter. Där av luktar det underspel och det till en lite högre insats. Häng med!

För att få alla att förstå varför jag väljer att plocka sådana lite uddaspel så som underspel på målskyttar eller udda spelare som målskytt är för att lagen, framförallt Kroatien, lär rotera friskt. Man är redan klara gruppsegrare efter fyra raka vinster och kommer vilja vila sina nyckelspelare. Mot Iran hade man en ledning på hela tio+ och vi fick se att hela andra sexan fick spela. Ivan Cupic som annars är en start spelare samt målskytt av rang gjorde exempelvis noll mål medan Horvat som var hans ersättare fick göra hela tolv baljor. Idag tror jag vi får se samma scenario där hungriga bänkspelare så som exempelvis Horvat, Sliskovic, Karacic och Stepancic kommer in. Detta kan i sin tur ibland ge en positiv effekt då alla vill visa förbundskaptenen sitt bästa.

Idag kommer följande spelare att få vilas extra mycket: Strlek vänsterkant, Bicanic vänsternia, Duvnjak mittnia, Kopljar högernia, Cupic högerkant, Vori mittsexa och Alilovic målvakt.

Idag kommer följande spelare få extra mycket speltid: Nincevic vänsterkant, Sliskovic vänsternia, Karacic mittnia, Stepancic högernia, Horvat högerkant, Musa mittsexa och Ivic målvakt.

Bosnien har jag inte lika mycket koll på förutom att om Tunisien slår Iran, vilket de i nio av tio fall gör, så är Bosnien utan chans till avancemang. Man lär då även här rotera och försöka njuta av sin sista VM-match på ett tag.

Så vad kan man lira? Jag har tre olika spel varav ett som i princip är maxspel då jag går in tungt med nio av tio units på att Domagoj Duvnjak ska göra mindre än 4,5 mål. Skickar även in en fin insats på Ivan Sliskovic som lär få fin speltid, och älskar att ta för sig. Med en del skott mot ett svagt Bosnien som inte har något att spela för så lär han lösa en lina på över 2,5 mål. Till sist väljer jag rekommendera ett intressant och roligt spel i att ”den bästa målskytten ska göra över 7,5 mål”. I och med att hungriga bänkspelare möter ett svagt Bosnien som inte har något att spela för innebär det öppet spel. Horvat som exempelvis gjorde tolv baljor mot Iran lär få sina lägen och straffar även här, men utöver honom så finns det en hel del andra spelare också, vilket får mig att bli rätt övertygad. Jag plockar denna lina med en insats som ligger på medel!

Spel1: Domagoj Duvnjak under 4,5 mål
Odds: 1,56 @ betsson
Insats: 9/10 units

Spel2: Ivan Sliskovic över 4,5 mål
Odds: 1,86 @ betsson
Insats: 7/10 units

Spel3: Den bästa målskytten ska göra över 7,5 mål – JA
Odds: 1,86 @ betsson
Insats 5/10 units