Sjunde VM dagen idag och vi får se en del intressanta och avgörande möten där bland annat Island ställs emot Tjeckien. Island som fick med sig ett imponerande resultat mot Frankrike där man storspelade medan Tjeckien verkligen har sett bleka ut och jag kan inte förstå hur man slog ut Serbien i kvalifikationerna till detta mästerskap. Kort och gott så bör Island ta hem detta och då handikapps linan ändå är relevant och inte för hög så plockar jag den direkt. Se min motivering!

  • Match: Island – Tjeckien
  • Spel: Island -3,5
  • Odds: 1,80 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Som alltid så börjar jag analysera det sämre gänget av de två lagen och det får helt klart bli Tjeckien. Tjeckien som inför detta VM har setts som en outsider ses nu som ett bottenlag efter att man har skrivit in tre raka nederlag på tre omgångar. Man startade VM mot ett toppat Frankrike och man kan inte klandra spelarna för att ha förlorat med 30-27. I sin andra match sökte man revansch mot Sverige men åkte på ett bakslag när man blev helt överkörda och förlorade med sammanlagt 14 bollars marginal då slutresultatet skrevs till 36-22. Och för att sätta pricken över i:et så torskade man mot Egypten med 24-27 senast. I samtliga matcher har man spelat dåligt och ska man vara helt ärlig så förtjänar man dessa förluster helt klart. Jag tror inte man behöver säga så mycket mer utan går vidare och ser till Islands uppgift idag.

Ett landslag som man bara har väntat på att blomma ut är just precis detta Island. Man har under förberedelserna inför detta mästerskap samt i sin öppningsmatch visat på dålig form och dåligt sammarbete. Men i sin senaste match mot Frankrike visade man sin fulla kapacitet och kunde till och med vinna när man hade sista anfallet vid 26-26. Man nätade inte och ett oavgjort resultat fick det bli vilket absolut endast positivt. Anfallsspelet tillsammans med målvaktsspelet fungerade riktigt bra och jag måste ge beröm. Aron Palmarsson börjar komma igång och är en spelfördelare samt skytt av rang. Även Petersen och målvakten Gustafsson spelade bra och visade god form. Spelar man likadant idag så bör man kunna avfärda Island ganska enkelt.

Då allt talar för att Island ska ta hem detta så finn det ju bara ett solklart spel. Man sitter på ett odds på 1,27 vilket är lågt men jag skippar den linan och plockar en handikapps lina på -3,5. Känner mig ganska säker och skjuter till med en insats på medel!