Första rundan fortsätter och idag får vi se en hel del nya matcher på spel. Jag har valt att reka en match mellan vårt grannland Island och Algeriet då jag anser att detta kan bli en intressant och underhållande match med massa mål. Island står just nu i en icke spelbar odds och där av skippar jag 1-X-2 markörerna och riktar mig in på målskyttespelen som så ofta varit så lyckade. Häng med på min koll!

  • Match: Island – Algeriet
  • Spel: A. Palmarsson över 4,5 mål
  • Odds: 1,85 @ unibet
  • Units: 7,5/10
  • Spelstopp: 17,00

Börjar vi med det afrikanska landslaget från Algeriet så finns det inte så mycket mer att säga än att man inledde detta mästerskap uselt. Man hade Egypten som första motståndare vilket inte gick lyckat när slutresultatet skrevs till hela 20-34 och man fick se besvikna miner på spelare samt publik. Algeriet har aldrig setts som någon stor handbollsnation och där av blir man ursäktade hur som. Bortser vi istället från denna usla öppningsmatch så kan man inte säga att förberedelserna inför detta VM har gått så bra heller då man hade två tunga förluster mot Makedonien samt Slovenien även där. Idag möter man ett starkt Island och vanligtvis så står man inte emot vilket öppnas för en målrik tillställning!

Ser vi till Islands start i detta VM så kan man säga att det inte gick som man tänkt. Man mötte sin värsta konkurrent och rival, Sverige, och kunde se sig besegrade med 24-16. Anfallsspelet kom inte igång som man ville och Sverige var helt enkelt för tufft motstånd. Idag möter man ett betydligt mycket lättare gäng och det är endast seger som finns i sikte, frågan är bara med hur mycket. Då 1-X-2 markörerna ger så dåliga odds så väljer jag att rikta mig in på målskyttespelen, där jag ser ett oerhört bra spel i Aron Palmarsson. Palmarsson är Island storstjärna och har en handled som få spelare innehar. Han spelar för tillfället i Kiel och är den ledande faktorn till om detta Isländska landslaget ska ta sig vidare i turneringen. Idag möter man som sagt ett lättare gäng och jag ser en målrik tillställning där Palmarsson lär göra ett par strutar!

Mitt tips är ganska självklart och jag utgår ifrån logiskt tänkande. Aron Palmarsson ligger på en lina på över 4,5 mål vilket inte är något märkvärdigt då han skjuter oerhört mycket. Idag möter han ett sämre motstånd och då han så ofta tar initiativ och älskar att vara i centrum så ser jag detta spel som väldigt pålitligt. Insatsen ligger på strax över medel!