Frankrike mot Tjeckien eller ska vi säga Barcelona mot Almeria? En bra jämförelse enligt mig. Tjeckien ställs mot världslaget Frankrike i sin öppningsmatch och det lär inte bli någon fin syn när de gigantiska fransmännen går ut på plan. Enligt mig så är de Franska maskinerna solklara favoriter före alla landslag till att ta hem detta mästerskap och när man idag ställs mot ett svagt Tjeckien så lär det bli kross. Problemet är att linan ligger på 1,05 vilket inte är spelvärt. Jag väljer där av att skippa 1-X-2 markörerna och riktar in mig på ett trovärdigt tips på målskyttesidan. Häng med på ”Robikollen”!

  • Match: Frankrike – Tjeckien
  • Spel: N.Karabatic över 4,5 mål
  • Odds: 1,72 @ unibet
  • Insats: 7,5/10 units
  • Spelstopp: 19,00

Ser vi till storfavoriterna Frankrike så har man spelat en tuff och rejäl handboll under flera år. Jag skulle kalla dem för maskiner då man har den enorma segervanan och vinnarskallen i truppen vilket tillsammans med all fysik och handbollskvalité blir succé. Man är regerande Europeiskamästare när man krossade Danmark i final. Idag ställs man mot Tjeckien och kommer plocka hem två poäng utan snack. Förberedelserna har gått riktigt bra och man har tagit fullpott, d.v.s. tre av tre vinster. Vinsterna kom mot Österrike med 30-28, Argentina 33-19 och Schweiz 24-33. Man kunde inte se så mycket då vinsterna van enkla och man kontrollerade matcherna fullt ut. Helt ärligt så är det oviktigt då jag vet att man erhåller en riktigt bra trupp med världsspelare runt om i världen samt en tränare som alltid lyckas få ihop truppens lagmoral galant. Ska jag välja att nämna någon spelare så är det självklart Nikola Karabtic som i mina ögon är världens bästa spelare. För tillfället är han bättre är nuvarande mästaren, Domagoj Duvnjak, och kommer förmodligen utses till världens bästa inom kort. Han bär detta Franska landslag med sin vilja och inställning. Med sin fysik och spelförståelse så ser jag inte många eller några försvarsspelare som kan stoppa honom. Inte minst att han är en målskytt samt spelfördelare av rang utan även en tvåvägsspelare som kan spela 60 minuter anfall och försvar.

Då 1-X-2 markörerna har för lågt spelvärde så väljer jag att lira ett målskytte spel som ni redan vet. Efter att ha sett linorna så måste jag bara lira en lite högre slant på Karabatic över 4,5 mål. Han spelar i Barcelona, är i form och förmodligen världens bästa spelare. Han kanske väljer att assistera sina lagkamrater mer än att göra mål i vissa tillfällen, men det skulle förvåna mig om han bangar denna lina. Jag lirar en insats som ligger på över medel!