Gårdagen gick riktigt bra och tre av fyra spel gick in! Idag får vi se en del avgörande och intressanta matcher där bland en nagelbitare när Sverige ställs mot de regerande EM-mästarna Frankrike. En match som handlar om vem som ska ta förstaplatsen i gruppen och därmed åka vidare till åttondelsfinal. Frågan är bara, är det bättre att vinna eller förlora? Det förlorande laget kommer tvåa och därmed vidare till en annan slutspelssida gentemot de som kommer först i gruppen. Grejen är att de som kommer etta inte direkt får någon fördel då man ställs mot Danmark och Spanien på den slutspelssidan. Andraplatsen drar en till Kroatien och som jag anser kanske är ett lättare motstånd. I vilket fall som helst så är man vidare vilket är huvudpoängen, och jag har ett roligt tips. Häng med!

  • Match: Frankrike – Sverige
  • Spel: Frankrike över 27,5 mål
  • Odds: 2,07 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19,00

Börjar vi med det Svenska landslaget så kan man säga att det gått riktigt bra, fram tills senaste matchen där man floppade mot Egypten och fick endast med sig en pinne. Man ska dock vara nöjda med en poäng då man låg under i stora delar av matchen med hämtade igen i slutet. Utöver denna match så har man presterat riktigt bra och jag vill ge ett extra plus till försvars samt målvaktsspelet där man höjt sig rejält. Man har endast släppt in 82 bollar vilket är bland de bästa i VM. Idag möter man ett motstånd som man inte mött för och spelar Frankrike på topp, så spelar det ingen roll på vilken nivå Sverige spelar för då är man chanslösa. Men grejen är att Frankrike inte visat någon speciell toppform hittills, och Sverige har ändå en förbättrad chans!

Frankrike har under åratal varit den ledande nationen inom handbollen och spelar helt enkelt bäst när de är på topp. Under gruppspelet har jag dock inte sett denna briljerande handbollen som man visat förr. Det enda jag ser är Karabatic, Karabatic, Karabatic och lite Omeyer. Jag tror jag aldrig sett ett landslag vara mer beroende av en spelare vilket inte är bra. Däremot spelar han på topp är det ju god natt. Man har trots ett knackigt spel vunnit tre matcher och spelat oavgjort en gång. Idag är det ju en gruppfinal och jag tror man kommer höja sig ett snäpp och besegra Sverige. Man har en högre grundkapacitet och håller en högre klass, vilket jag tror man visar idag.

Detta Franska landslag har varit med i sådana här sammanhang och matcher oerhört mycket, och är vana att spela. Man har en vinnarskalle och potential av rang. I och med att Sveriges bästa spelare, Kim Andersson, skadade sin axel mot Egypten och inte kommer till spel, förstärker mitt tips. Jag lirar Frankrike över 27,5 mål istället för Frankrike rak vinst då man får ett betydligt högre odds. Klarar man denna lina = vinner man matchen. Insatsen ligger på strax över medel!