Man bara känner längtan av att få se det Svenska landslaget uppträda snart, men jag skippar att tipsa om den matchen och väljer istället en match mellan två av Sveriges konkurrenter i gruppen, nämligen Frankrike och Island. Frankrike som enligt mig bara tar hem hela detta mästerskap möter ett, ska vi säga, halvdant Island som absolut underpresterat. För mig finns det bara ett självklart tips!

  • Match: Frankrike – Island
  • Spel: Frankrike -1.5 HT
  • Odds: 1,70 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 19:00

Börjar vi med Island och ser till deras prestationer så kan man säga att man inte imponerat. I sin premiärmatch mötte man Sverige och man åkte på en solklar förlust efter att ha legat under hela matchen. Slutresultatet skrevs till 24-16. Senast fick man revansch mot Algeriet, som om man ska vara ärlig är ett dåligt motstånd, och man vann enkelt med 32-24 vilket inte säger så mycket. Idag möter man ett starkt och stabilt Frankrike och om man ens ska ha någon chans krävs topp prestation från samtliga spelare. Aron Palmarsson som är detta landslagets stjärnspelare behöver sätta sina viktiga skott. Vill även lyfta fram Petersen och Sigurdsson som även dem bär mycket ansvar på sina axlar.

Ser vi till Frankrikes situation istället så kan man säga att den ser betydligt ljusare ut. Man har spelat på halvfart och gjort så mycket som det behövs, och har två raka vinster. I sin första match mötte man Tjeckien som man enkelt kunde avfärda med 30-27. Vidare slog man senast Egypten med 24-28 och toppar för tillfället tabellen tillsammans med Sverige. Det finns egentligen inte så mycket mer att säga än att man bör slå Island varje dag i veckan, om man utgår från form samt spelarmaterial. Nikola Karabatic fortsätter att bära detta landslag till nya framgångar. Två gånger tidigare har jag spelat honom som målskytt, men skippar den linan idag då spelbolagen sänkt oddsen rejält. Finns även risk till att man vilar en del spelare utifall man kör över Island idag.


Så vad lirar man? Efter att ha vridit och vänt, luskat och tänkt, så hittade jag ett spel till slut. Då handikapplinorna är höga så vänder jag mig till halvtidsspelen och hittar en lite lägre handikappslina där till ett fint odds. Frankrike är för bra för Island och det visar man från start till mål. Mitt lir och tips blir Frankrike -1,5 HT till en insats på strax över medel!