Två grannländer ställs på prov mot varandra när de på en sen eftermiddag möts i Lusai Multipurpose hall. Länderna jag pratar om är Danmark och Tyskland. Tyskland toppar denna gruppens tabell med två eleganta vinster mot Polen respektive Ryssland. Danmark däremot startade detta VM på konstigt sätt när de kryssade mot Argentina i sin premiärmatch, men visade snabbt revansch mot Saudiarabien och vann stort. Man brukar säga att form slår klass, i detta uttals fall att Tyskland slår Danmark. Jag vågar dock inte lita på det, eller på någon av dessa lagen och hittar två fina spel inom målskyttebranschen. Läs min motivering!

  • Match: Danmark – Tyskland
  • Spel1: S. Weinhold över 4,5 mål – 2,40 @ unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spel2: U. Gensheimer över 5,5 mål – 1,80 @ unibet
  • Insats: 8/10 Units

Spelstopp: 19,00

Efter att ha sett bägge lagen uppträda kan jag inte förstå varför Danmark anses vara så stora favoriter. Man har under förberedelserna inför detta mästerskap visat på klara svagheter och på det kryssade man i sin premiär match mot Argentina med 24-24. Att man sedan fick revansch mot Saudiarabien betyder ingenting då man mötte ett motstånd som motsvarar Allsvensk klass, d.v.s. mycket sämre. Idag möter man ett formstarkt Tyskland som kommer med fullt självförtroende och två vinster i bagaget, och i mina ögon luktar det lite skräll. Jag ska inte överdriva och lägga någon större slant på dem då Danmark trots allt har kapacitet att i princip slå vilket lag som helst när allt funkar.

Tysklands senaste matcher:

Polen – Tyskland = 26-29
Tyskland – Ryssland = 27-26

Så istället för att titta på hur lagen spelat så tittar jag lite närmre på vilka spelare som presterat, och jag hittar helt klart två spelare som höjer sig över mängden i det Tyska landslaget. Spelarna jag syftar på är Steffen Weinhold och Uwe Gensheimer. Börjar vi med Weinhold så var hans namn det första jag poängtera bland oddslinorna då vi får ett odds på hela 2,40 på linan över 4,5. Med tanke på att han gjorde succé i Flensburg och var en bidragande orsak till att man vann Champions League, och sedan blev värvad till Kiel, är ett tecken på att detta är en världsspelare. Hans fysik är enorm och älskar kontakt vilket man kunde se i Tysklands premiär match i detta VM då han nätade hela nio gånger mot Polen. Höjer han sig till den nivån idag så löser han denna lina och 2,40 sitter fint.

Andra namnet på mina läppar är världens bästa kantspelare Gensheimer. Rhein-Neckar Löwens storstjärna imponerar ständigt och även i detta mästerskap har han öppnat galant då han sammanlagt gjort hela sexton mål vilket innebär ett snitt på åtta per match. Linan idag ligger på över 5,5 och jag plockar direkt. Han tar även straffar och är säker på sin sak. +++