Dagens stora höjdpunkt är utan snack detta möte mellan två världsnationer, Danmark och Spanien. Två lag som tillhör topp fyra tillsammans med Frankrike och Kroatien, och man möts redan i kvartsfinal då Danmark endast kom tvåa i sitt gruppspel. Danmark jobbar sig sakta in i turneringen och spelar bättre och bättre medan Spanien redan från start visat att man är grymma. Jag har en spelvärd vinnare som lockar. Läs och ta del!

  • Match: Danmark – Spanien
  • Spel1: Spanien rak vinst
  • Odds: 2.05 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spel2: Aguinagalde över 3,5 mål
  • Odds: 1,80 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19,00

Innan detta mästerskap var det en hel del snack om hur Danmark ska ta hem hela alltet. Efter tre omgångar spelade så försvann allt snack då man hade oavgjorda resultat mot Argentina och Tyskland vilket rent ut sagt är dåligt gentemot förväntningarna man haft på dem. Trots all kritik har man ju längre mästerskapet gått även förbättrats och det fick vi bevisat senast mot Island då man fullständigt körde över dem och vann kontrollerat med 25-30. Man har en bred trupp vilket kan löna sig i längden som exempelvis nu när lag är trötta och slitna. Idag möter man Spanien som tillsammans med Frankrike visat på den bästa handbollen hittills, och för att kunna ta sig vidare krävs mycket mer av detta Danska landslag än vad man helhelts mässigt visat!

Över till Spanien eller ska vi säga de regerande VM-mästarna. 5-0-0 tillsammans med en vinst i åttondelen är resultaten man hittills uppnått, och vad mer än ett MVG ska man ge denna fantastiska handbollsnation? Det har sett lekande lätt ut och senast besegrade man Tunisien med 28-20 efter att ha roterat friskt. Då ska man även ha i åtanke att Tunisien verkligen inte är något dåligt landslag. Idag ställs man mot Danmark som är det svåraste motståndet hittills, men jag tror inte man skräms och man bör vara självsäkra med tanke på vad man presterat jämfört med motståndet man möter.

Så vad ska man lira? Efter att ha klurat, vridit och vänt så kom jag fram till slutsatsen att lägga in en peng på Spanien. Ser man till helheten så har man visat mer än Danmark och man bör ha en god chans till triumf. Jag vill även nämna att man erhåller världsspelare där bland världens bästa mittsexa, Aguinagalde, som de utnyttjar väldigt ofta i sitt anfallsspel. Hans lina ligger idag på över 3,5 mål vilket är rimligt och det liras direkt. Där av blir det två spel med samma insats då jag inte kan rangordna vilket som är bäst. Insatsen ligger på medel!