På andra sidan Qatar får vi se en annan grupp, än grupp C där Sverige är med, för här får en titt på grupp D som sammanlagt varit den mest intressanta och underhållande gruppen hittills. Idag ställer sig Danmark mot Polen i en avgörande match om andraplatsen. Bägge lagen har i mina ögon inte imponerat eller på förhand visat att man ska vara med om en titelplats i detta mästerskap. Får vi se en förändring på det idag? Det tror jag, och hoppas att den Danska dominansen kommer fram. Läs och ta del!

  • Match: Danmark – Polen
  • Spel: Danmark -2,5
  • Odds: 1,78 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19,00

Ser vi till Polens situation så kan man säga att det resultatmässigt gått bra men prestationsmässigt lite sämre. Man har två uddsmålsvinster mot Argentina och Ryssland, som man egentligen lika gärna kunde förlorat. En del domarbeslut har gått till Polens fördel, speciellt i slutet av matcherna och då syftar jag speciellt på Ryssland matchen. Utöver det torskade man med 26-29 mot Tyskland samt vann mot Saudiarabien med 32-13. Om man ska se något positivt hos Polen så är det att man har en bredd som man utnyttjat och en hel del spelare har fått speltid. Idag möter man Danmark som i grunden är det starkaste motståndet i gruppen och man kommer få det riktigt tufft!

På förhand var Danmark en av stor favoriterna till att ta hem detta VM. Efter detta gruppspel så är man inte ens topp tre då man inte hållit den nivå som man förväntat ska hålla. Man har totalt två vinster och två oavgjorda, där de oavgjorda resultaten kom mot Argentina samt Tyskland. Senast mot Ryssland så vann man kontrollerat och stabilt med 28-31, och jag kunde se lite glimtar av det Danska spelet som är så oerhört bra när det funkar. Man bara nästan väntar på att detta landslag ska slå igenom och jag hoppas och tror att man gör det idag mot Polen. Det är dags att lätta på trycket och få med sig en enkel vinst innan slutspelet!

Danmark slår Polen i nio av tio fall när de spelar på topp. Jag tror det är dags att man får ut sin fulla kapacitet idag. Polen har i mina ögon inte visat någon topp form vilket gör mitt tips ännu mer spelvärt. -2,5 Danmark liras till en insats på medel!