När jag redan rekat om Sverige, Kroatien, Frankrike och Polen så vore det dumt om jag skippa favorittippade Danmark. Vårt käraste grannland Danmark ställs nämligen idag i sin premiärmatch mot Sydamerikanska Argentina. Oddsfördelningen lyder 1,01 33,00 27,00 vilket är skrattretande, men jag kan tyvärr inte hitta något skrälldrag i detta möte. Hade det varit fotboll så kan man säga att det hade varit ombytta roller, men idag handlar det om handboll. Självklart skippar jag 1-X-2 markörerna som jag även gjort i Frankrike och Kroatien –tipsen, och hittar ett fint målskyttespel!

  • Match: Danmark – Argentina
  • Spel: M.Hansen över 5,5 mål
  • Odds: 2,05 @ unibet
  • Insats: 7,5/10 units
  • Spelstopp: 19,00

Det känns som om att jag drar samma visa när det kommer till storlag som exempelvis Frankrike, Kroatien och nu Danmark. Man kommer slå Argentina idag och frågan vi istället kan ställa oss är med hur mycket. Danmark är som vanligt bland de favorittippade att vinna detta mästerskap, och det med all rätt. Man har en hel del oerhört bra spelare där jag bland annat kan nämna Niklas Landin som är utsedd till världens bästa målvakt. Det var längesen jag såg en sådan här bra målvakt som har i princip allt och är komplett. Fungerar han tillsammans med Danmarks lysande kontringsspel/anfallsspel så finns det stor chans att avancera ända till final. Man har under träningarna inför VM varit bra och har sammanlagt tagit tre vinster på fyra matcher. Man förlorade mot Island i en slarvig match men har vunnit dubbelt mot Sverige samt tagit en vint mot Slovenien.

Jag ska inte orda för mycket om Danmarks spel och varför jag tror de tar hem denna match utan drar mig till målgörarbiten och hittar ett fint överspel på Danmarks storstjärna Mikkel Hansen. Han regerar i anfallsspelet och är en biträdande faktor till Danmarks underhållande spel. Med sin handled så kan han näta från i princip vilken position som helst på plan. I träningsmatcherna mot Sverige som jag kollade på så byggdes det Danska anfallsspelet genom hans beslut vilket kan vara lite riskabelt då det finns lag som därmed punktmarkerar honom. Linan som spelbolaget Unibet i detta fal erbjuder ligger på över 5,5 mål är acceptabel och är han spelsugen så finns det stor chans till en utdelning. Jag lirar där av Mikkel Hansen över 5,5 mål till en insats över medel!