Vitryssland, vi svenskar som minns OS -02 ryser fortfarande när vi hör om den nationen. De ställs mot en extremt svår motståndare direkt i inledningen, min personliga guldfavorit, Kanada. Ska Vitryssland stå för en skräll direkt, eller blir de överkörda? Kika in!

Match: Vitryssland – Kanada
Tips: 2:a (-2,5)
Odds: 1,70 @ Nordicbet
Insats: 8/10 units
Spelstopp: 2011-04-29 20:00

Motivering:

Kanada kommer med en ruskigt imponerande trupp, och jag håller dem faktiskt som guldfavoriter i det här världsmästerskapet! Man har i princip hela truppen hämtad från hockeyns finrum, NHL. Namn som Jason Spezza, John Tavares, talangerna Matt Duchene och Jeff Skinner samt Jordan Eberle, kaptenen Rick Nash, Travis Zajac och Evander Kane. Defensivt har man en stark backuppställning som leds om Dion Phaneuf, tillsammans med offensiva vapnet från blålinjen, Brent Burns. Dessutom har man kryddat den med två unga namn: Schenn och Pietrangelo. I målet har man två målvakter i 23-årsåldern som imponerat den gångna säsongen: Devan Dubnyk och James Reimer.

Kanada har kraft, man har fart, man har teknik, man har vassa avslutade, man har den defensiva stabiliteten. Jag anser att dem, kort och gott, är kompletta. Hockey är religion i Kanada, och här kommer man inte gå ner på halvfart vid ledning, det är kul att göra mål!

Vitryssland kommer med ett par spelare från KHL, ett kollektiv som kryddas av nyinflugne Canadiens-spelaren Kostitsyn. Han är spelaren som ska leda laget offensivt, men jag är tveksam på hur hög klass man verkligen håller. Spelarna är inga märkbara stjärnor, och det ska naturligtvis skilja ljusår i klass sett om man jämför med dagens motståndare.

Kanada sätter full fart från start, var så säkra. Man har ett komplett lag som kan anpassa sig till olika matchbilder på ett extremt bra sätt! Jag tror på kross här, kort och gott. 4-5 måls marginal.

God spellycka,
/Blixt