Här har vi en vänskapsmatch i handboll mellan Vitryssland och Argentina. Det vitryska handbollslandslaget har inte spelat en internationell match sedan EM kvalet mot Litauen i juni. Argentina har inte heller spelat sedan Pan American Games där man förlorade mot Brasilien i finalen. Ett möte mellan två lag som föredrar snabb handboll. Frågan är hur många mål det blir?

  • Match: Vitryssland – Argentina
  • Spel: Över 52.5 mål
  • Odds: 1.85 @ betsafe
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 20:00 6/11

Vitryssland är ett lag som snittade runt 25 mål per match i EM- kvalet. Man har kvalificerat sig för nästa års EM som går i Polen efter vinsten mot Litauen med 31-24. Det är dock en tuff grupp som laget hamnat i. Kroatien, Norge och Island blir motståndarna i grupp B som tillsammans med Vitryssland kämpar om de tre platserna som leder till vidarespel. Innan EM kvalet drog igång visste man på förhand att Vitryssland och Bosnien skulle slåss om andraplatsen. Danmark är alldeles för bra, vilket man också visade med vinster både hemma och borta mot Vitryssland. Det finns ett par spännande spelare i det vitryska laget, Pukhovski, Shilovich, Baranau, Karalek, Charapenka, Brouka och framförallt den store vänsternian Sjarhej Rutenka som spelar till vardags i spanska Barcelona.

vitrysslands-flagga           2000px-Flag_of_Argentina.svg

Argentinas matcher brukar också sluta med många mål. Går vi tillbaks till VM som spelades i januari så kan man se att Argentina spelat mot Tyskland 28-23, Ryssland 27-30, Frankrike 33-20. Det är matcher mot världslag där man visat prov på snabbt spel. Sedan öppnade man Pan American Games med vinster mot Kuba 35-18, Puerto Rico 22-38 och Chile 30-23. Det är bröderna Sebastian och Diego Simonet som står för det snabba spelet. Det är framför allt Diego som spelar till vardags i franska Montpellier som bruka utmärka sig.

 

I den här vänskapsmatchen förväntar jag mig hög fart, med två lag som gillar att spela en snabb attraktiv handboll. Därför blir mitt spel över 52.5 mål i matchen.

/ Akilles_80