Vi håller oss kvar i Jaragua do Sul och samma UFC-gala bland alla dessa intressanta brassar på matchkortet. Det mest välkända namnet på plats, iallafall inom den här grenen, är veteranen Vitor Belfort som ska ta sig an Strikeforce-mästaren Luke Rockhold i galans huvudmatch. En väldigt intressant matchning i mellanviktsklassen där jag väljer att testa ytterligare ett vinnarspel med knappa medelinsatsen.

  • Sport: Kampsport
  • Liga: UFC
  • Match: Vitor Belfort – Luke Rockhold
  • Spel: Luke Rockhold inside distance
  • Odds: 3,00 @ Ladbrokes
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 19/5 03.35

Vitor Belfort (22 vinster, 10 förluster) är en av de mest erfarna slagskämparna i organisationen där han var ett namn i UFC redan på slutet av 90-talet, även om det snart har hunnit gå ett decennium sedan han höll i ett bälte senast. ”The Phenom” är relativt komplett med snabba och tunga nävar kombinerat med ett underskattat ground game. Segern senast mot Michael Bisping var imponerande där de enda förlusterna de senaste åren har kommit till i titelmatcher mot Jon Jones (lätt-tungvikt) och Anderson Silva (mellanvikt).

Luke Rockhold (10 vinster, 1 förlust) är ca 7,5 år yngre och bär inte på samma rutin, men är ett intressant nyförvärv från nedlagda Strikeforce där han var titelhållare i den här viktklassen med nio raka segrar i bagaget. Han kommer till spel med en imponerande fysik kombinerat med stark brottning och jiu-jitsu, samtidigt som jag inte tycker att man ska se förbi hans kickboxning.

Det var nu många år sedan som Vitor Belfort var den där enorma talangen som sopade ner motståndarna med sin explosivitet via en rapp och kraftfull boxning. Han har alltid varit snäppet vassare än mellanskiktet för att sedan vara otillräcklig mot den absoluta toppen. Samtidigt så visar han upp tendenser till att vara den ”gamle Vitor” (bl.a. med den kritiserade TRT-behandlingen som kan vara en del av framgången) och här kommer han in med en hel del momentum samtidigt som han återigen får slåss på hemmaplan. Även om kvällens motståndare inte sitter inne på samma erfarenhet, så menar jag på att han är rätt typ till att stänga ner brassens offensiv.

…och lyckas Luke Rockhold med det så är mycket vunnet, framförallt då det här är ett main event och på så sätt är tänkt att gå 5 st 5 minuters ronder. I en stående duell är Belfort den troliga vinnaren, framförallt tidigt in, där han vinner en klar majoritet av sina matcher i de allra första ronderna när orken och explosiviteten alltjämt finns där.

Rockhold måste troligtvis rida ut en storm de inledande 5 minuterna, men över 25 minuter har han mer i sin verktygslåda för att hålla en nästintill jämn och hög nivå under samma tidsperiod, att jämföra med motståndet som kommer mattas ut desto längre det här går. Rockhold är ett fysiskt praktexemplar, där hans aggressiva stil kan göra sitt för att sudda bort Belforts explosivitet genom att bl.a. tvinga honom att röra sig bakåt, mot burväggen eller på mattan. Positioner där den gamle brassen inte är fullt så effektiv och så även sårbar mot den här typen av motstånd.


I nuläget får man drygt 1,45 (Ladbrokes/Unibet) på att den här matchen inte ska gå tiden ut, och det är där jag skulle vilja vända det här spelet till något värdefullt. Jag menar på att amerikanen inte bara kan stå sig som segrare, utan även avsluta den här matchen, där 3 ggr står sig nåt högt i jämförelse med det raka oddset. Rockhold har kapaciteten till att avsluta sina motståndare (8 av 10 segrar). Belfort har inte gått tiden ut på snart 6 år, och det var en 3 ronders match.

Luke Rockhold att vinna under distanstiden testas med en låg insats. Det raka oddset står i nuläget på 1,80.

Testar ytterligare ett spel på amerikanen och att han eventuellt lyckas avsluta matchen under en specifik period. Även det hos Ladbrokes, spelet hittar ni under ”övriga spel”:
Luke Rockhold i rond 3, 4 eller 5 7,50 1/10 units

/Puyol