Galans andra och sista spel från UFC Fight Night 77 i Sao Paulo hämtas från ett ålderstiget main event där två veteraner ska drabba samman ytterligare en gång. Det blir en trilogi mellan Vitor Belfort och Dan Henderson där favoritskapet faktiskt är ännu större nu att jämföra med senast. Något att kanske vara lite förvånad över, men den här spelformen ska ses som ett betydligt bättre alternativ.

  • Match: Vitor Belfort – Dan Henderson
  • Spel: Belfort – rond 1
  • Odds: 2,20 @ William Hill
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 04.00 8/11

Nästan exakt på dagen två år senare gör dessa herrar upp en tredje gång i detta veteranmöte, och det återigen här i Brasilien. Om man utgår från att Vitor Belfort (24-11) inte är fullproppad med suspekta preparat den här gången, att jämföra med senast då samma motstånd släcktes efter mindre än en och en halv minut, så kan det ändå vara värt att följa samma linje på nytt. Belfort var, som väntat, chanslös i titelmatchen mot Chris Weidman och såg riktigt svag ut – Dan Henderson (31-13) har dock sett direkt dålig ut i flera år och jag vill alltjämt se det här som en lämplig matchning för brassen.

Dan Henderson har nu hunnit fylla 45 och klarar inte av att absorbera samma smällar som förr. Knockout-förlusten mot just Belfort var den första gången han avslutades via strikes, och sedan dess har det varit ganska uppenbart att han inte kan förlita sig till hakan längre. Han var verkligen illa ute mot Shogun och sänktes av ett lättare slag mot Mousasi. Mötet med en begränsad Tim Boetsch var över på 28 sekunder, dock till Hendersons fördel där han helt enkelt inte hann bli testad. Lyckas han inte landa med sin högerslägga, vilket ska vara hans enda offensiva vapen, så ska han få svårigheter här.

Vitor Belforts ”speed advantage” ska fälla avgörandet när han väl lyckas etablera sin första attack på det här motståndet, för ”Hendo” lider alltjämt av ett trögt rörelsemönster där han är oerhört långsam. Trots att Belfort antagligen inte är vad han var för ett par år sedan så lyckades han ändå sätta en slagserie på Weidman innan han blev nedbrottad – och Weidman är flera divisioner före det här motståndet.


Över 5 ronder har Belfort (med 17 av 24 vinster i rond 1) sina främsta möjligheter, där han kan prestera på max, i de inledande två ronderna innan hans explosivitet och udd dör ut – bidragande till att den här spelformen (Unibet ger inte mer än 1,85) ändå är relativt bra i jämförelse med den raka segern som absolut inte är spelbar till det låga oddset. Fångar han upp Henderson tidigt så kan det här mycket väl vara över. ”The Phenom” att stå som segrare i matchens första rond testas med medel.

/Puyol