Vitesse har inlett säsongen väldigt svagt och nu ställs man mot konkurrenten Twente i en tuff drabbning. Det är två offensiva lag som drabbar samman vilket gör att jag kliver inte tungt på ett spel i den här matchen, häng på!

Vitesse – Twente 
Spel: Över 2.5 mål
Odds: 1.75 @ Ladbrokes 
Insats: 8/10
Spelstopp: 14.30

Vitesse som var strålande bra förra säsongen har tappat en hel del nyckelspelare inför den här säsongen. Man inledde dock direkt med en storseger med 3-1 hemma mot Heracles. Men efter det har man haft det svårt då man har raka matcher utan seger nu, där man även åkt ur Europa League mot P. Ploiesti efter att ha förlorat med 1-2 hemma mot dem. De övriga två matcherna var mot Waalwijk på bortaplan där man förlorade med 4-2 och nu senast slutade det 1-1 borta mot Roda. Vitesse är ett offensivt lag och det har man visat inledningsvis då man skapar massor av chanser och som ni ser så gör man en hel del mål också. Men lagets stora problem ligger givetvis i defensiven som inte alls fått det att stämma i inledningen av säsongen.

Twente vill vara med och slåss om titeln i år och visst har man lag för att vara det även om det blir svårt att matcha giganterna PSV och Ajax. Man inledde svagt med att spela 0-0 hemma mot Waalwijk men efter det har det tagit fart i lagets spel. Först krossade man Feyenoord på bortaplan med 4-1 och det följdes upp av en ny kross då man vann över Utrecht med hela 6-0 på sin hemmaplan. Man har ett riktigt spännande lag som gillar att spela offensiv fotboll och som ni ser så ger laget inte upp trots en stor ledning utan man fortsätter nöta på i 90 minuter. Anfallarna Dusan Tadic och Luc Castaignos har kommit igång ordentligt i Twente då båda gjort 3 mål vardera nu.

images
Dusan Tadic löser det här överspelet
tillsammans med Luc Castaignos!

Vitesse har Chanturia fortsatt avstängd och Kakuta är fortsatt skadad.
Twente har lite skadebekymmer då man saknar målvakten Stevens, försvararen Schilder samt. mittfältaren Brama som alla dras med skador.

Kort summering: 
Vitesse är inte lika vassa som förra säsongen men man har spelat upp sig efter två svaga insater då man förtjänade segern mot Roda senast. Man skapar som sagt väldigt mycket framåt då man har ett offensivt lag vilket leder till att defensiven blir lidande. Nu möter man ett Twente som även dom är ett offensivt lag som inte räds att kliva framåt trots bortaplan. Jag tror på en underhållande match med många mål här!