Då åker vi till Holland och spel i Eredivisie för en rafflande match mellan målglada Vitesse och formstarka Feyenoord. Rekade att det skulle bli målrikt när Vitesse spelade häromsistens och det blev det ju, 4 mål och Ö3.25 gick in. Nu är det dags igen, eller?

  • Vitesse – Feyenoord
  • Spel: Över 3 Mål (Goal Line)
  • Odds: 1.775 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 14.30

Vitesse var det ja och målglada är dom verkligen både framåt och bakåt eller vad sägs som 27 mål gjorda och 21 mål insläppta på bara 11 matcher. Man ligger 12a i tabellen med 5 poäng över strecket. Egentligen har man laget för att vara o kriga längre upp men det har väl mycket att göra med att man är så dåliga bakåt. Framåt är man näst bäst i ligan, efter PSV som gjort 31 mål. Annars ligger de flesta på 20 mål eller under.

Man har spridit målskyttet på flera men framförallt är det Marko Vejinovic, Davy Pröpper och svenskbekantingen Abiola Dauda som gjort flest mål. Alla tre spelare mot Feyenoord så det är ingen fara på taket. Men spelare som däremot är borta är ordinarie mittbacken Arnold Kruiswijk och ordinarie högerbacken Wallace, såklart avbräck att dom inte finns med när man behöver hålla tätt. Sedan tidigare är anfallaren Zakaria Labyad borta men man har bevisat att man kan klara sig utan honom så.

Denna match behöver dom spela bättre än på länge för dom möter ett Feyenoord med ett riktigt bra försvarsspel och dom står sig i mängden med få insläppta mål. Men Vitesse har visat många gånger förr att dom kan göra mål mot bra försvarsspel så jag är inte direkt orolig där. Kommer bara det första målet så öppnar sig matchen rejält och då blir det tuta o köra för båda lagen tror jag. Vitesse 5 senaste matcher i ligan har slutat med 8, 7, 5, 4, 4 mål. 21 gjorda och 9 insläppta och det säger ganska mycket i mina ögon. Och innan senaste matchen mot Utrecht hade man en riktigt bra form och öste in mål. Dags att hitta tillbaka till det spåret nu och det behövs.

Vitesse           feyenoord 200x200

Feyenoord är i kalasform för dagen och man kommer till denna match med 5 raka segrar i ligan vilket gör dom till det 3e bästa laget i ligan. Dom kommer nog vara medvetna om att Vitesse kommer sätta högsta fart direkt och kanske avvakta, men efter ett tag så kommer man självklart gå för 3 poäng, finns inget annat och det gynnar bara ett lag som Vitesse, när man ges ytor som skulle kunna förhindras. man har bara släppt in 6 mål i ligan denna säsong (alla på hemmaplan bara), men då har man inte mött varken PSV med flest mål gjort eller Vitesse med näst flest mål gjorda. Det är 2 väldigt offensivt skickliga lag så nu får man bekänna färg.

Apropå bekänna färg, det får man göra utan ordinarie mittbacken Joris Mathijsen (som spelat i landslaget) som är skadad och varit det några matcher nu, men likt förbannat så är det ett avbräck. Annars ser det ljust ut på skadefronten just nu. Man får dessutom tillbaka spelfördelaren och assistkungen i lagen Lex Immers vilket är ett plus både för laget och överspelet

Man spelar också i Europa League där man mötte NK Rijeka från Kroatien så sent som i torsdags och det är såklart det kommer ha lite påverkan på laget, det brukar visa sig mot slutet av matcherna i alla fall. Man vann dock matchen med 2-0 hemma. Bortamatchen mot samma lag förlorade man med 3-1 på bortaplan, så det går alltså att göra mål på dom och många mål när dom har bortaplan.


Och om vi sammanfattar det hela så tycker jag vi har alla möjligheter att få en rolig och målrik tillställning här. framförallt så litar jag på att Vitesse antingen gör massa mål eller släpper in massa mål. Feyenoord är i kalasform och lär inte vara nöjda med 1 poäng. Vitesse är också i bra form och har hemmafördel. Nej jag spelar Över 3 Mål, pengarna tillbaka vid endast 3 mål, och insatsen får bli strax över medel. Jobba!!

/ L’orso