Det är dags för seriefinal i division 1E mellan Vita Hästen och gästande Vimmerby. Matchen är otroligt viktig och vinnaren här står som nummer ett efter kvällens omgång.

  • Match: Vita Hästen – Vimmerby
  • Serie: Division 1E
  • Speltips: Vita Hästen
  • Odds: 1.60 @ Betsson
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 22/11, 19.00

Vita Hästen åkte senast på säsongens första förlust under ordinarie tid. Tranås på bortaplan är en lurig match för alla lag och den här gången blev också Hästen straffade. Idag tar man revansch direkt i seriefinalen. Det låga oddset på Hästen är ändå bland det högsta man fått den här säsongen och det visar också lite vilken potential laget har. På pappret är man klart bäst och även om Vimmerby har gjort en strålande säsong hittills så är jag ganska övertygad om att Hästen kommer vara det lag som kommit längst av dessa två när säsongen är över. Vita Hästen måste vinna idag. Man ligger en poäng bakom Vimmerby, men har bättre målskillnad. En vinst idag är alltså ett måste med sju omgångar kvar om man vill vinna serien. De har redan mötts två gånger den här säsongen där man har vunnit en varsin efter straffar. I den första matchen i början av säsongen när Vimmerby vann så hade Hästen inte hittat sitt spel för fem öre, och dessutom så stoppades man totalt av Vimmerbys duktiga målvakt Calle Brattenberger. Hästen ska vara bättre än sina motståndare idag. Man har fördel av hemmaplan och Vimmerby saknar också ett par tunga pjäser. Hästen är fenomenala på hemmaplan med sina nio vinster och en oavgjord på tio försök. Målskillnaden är på hela 55-18.

39459-375x600

Vimmerby har på slutet tagit sina poäng, men spelet har inte varit lika övertygande som det varit tidigare under säsongen. Man har haft lite småproblem med skador osv som kanske gjort att man fått möblera lite i laget. Till dagens match har man tre blytunga avbräck verkligen. Lagets bäste poängplockare och även en av de bättre spelarna i hela hockeyettan, Björn Jonasson, bröt benet senast i matchen mot Västervik. Dessutom har man sedan tidigare Alexander Holmberg och Markus Modigs på skadelistan. Dessa tre herrar ligger etta, fyra och femma i den interna poängligan och har tillsammans stått för 63 poäng hittills. Vimmerby är ett skickligt lag och det är därför man ligger etta för tillfället, men de tre avbräcken är tunga och de hade behövts idag mot Hästen.


Det är en måstematch idag för Hästen och jag är ganska säker på att man tar chansen. Vimmerby lider av tunga avbräck och Hästen hemmastyrka är en klar fördel. Jag spelar Vita Hästen att vinna under ordinarie tid till oddset 1.60 hos Betsson. Insatsaen blir lite över medel och landar på 7 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden