Hockeysäsongen trampar vidare och idag bjuds det på full omgång i Sveriges näst högsta serie. Där två lag med svag form tar sig an varandra. Det handlar om mötet mellan överraskningslaget Vita Hästen som får besök av nästjumbon Västerås.

  • Match: Vita Hästen – Västerås
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Money line Västerås
  • Odds: 2,25 @ Expekt
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 16/10, 19.00

Vita Hästen som absolut har varit seriens största överraskning. Frågan är däremot om verkligheten har kommit ikapp laget.
Nu senast föll laget med 2-1 på bortaplan mot BIK Karlskoga. En match där Vita Hästen hamnade i ett 2-0 underläge efter den första perioden. Trots snabb reducering i den andra perioden blev det inga fler mål trots heta chanser i slutet av matchen för Vita Hästen. Förlusten innebar lagets tredje raka nederlag och den fjärde förlusten på lagets fem senaste matcher.

Trots den sviktande formen så ligger Vita Hästen på en andra plats i tabellen med tjugofyra inspelade poäng efter tretton omgångar. Laget är bara ett poäng bakom serieledarna Asplöven men har samma poäng som tredjeplacerade Mora.

Hemma i Himmelstalundshallen har Vita Hästen spelat bra. Med sex spelade hemmamatcher så har Vita Hästen tagit fyra segrar, varav en efter övertid och två förluster, varav en efter straffar. Vita Hästen har därmed spelat till sig tolv poäng i hemmaborgen och är seriens sjätte bästa hemmalag.
Vita Hästen’s senaste hemmamatch var mot Karlskrona. Den matchen föll hemmalaget med 3-4 efter straffar. Noterbart är att Karlskrona kvitterade till 3-3 med blott sexton sekunder kvar och förlusten innebar andra raka på hemmais.

Vita Hästen kommer sakna viktige målskytten Justin Donati som har gjort sju mål och två assist på elva matcher.

vitahasten_200V.S västerås

Det tippade topplaget Västerås fick äntligen bryta sin tunga förlusttrend i förra omgången. Detta efter att ha besegrat Björklöven på bortaplan med 4-1. Trots att Björklöven var laget som tog ledningen så hämtade sig Västerås, något laget har haft med problem med tidigare då dom har hamnat i underläge. Västerås kvitterade och efter det spelade laget bara bättre och bättre och fick äntligen vinna efter sex raka nederlag.

I och med segern senast så lämnade Västerås den mindre smickrande jumboplatsen tack vare bättre målskillnad. Med fjorton poäng på tretton omgångar så ligger Västerås numera näst sist och är ett poäng bakom AIK som ligger ovanför strecket.

Bortaspelet har inte klickat den här säsongen. Med sju spelade bortamatcher så har Västerås spelat till sig sju poäng. Detta via två segrar och fem förluster, varav en efter övertid. Det gör Västerås till seriens elfte bästa bortalag för stunden.
Segern mot Björklöven senast borta blev slutet efter tre raka torsk på bortaplan. Noterbart är att Västerås har tagit poäng i två raka bortamatcher.

Vita Hästen skrällde i premiären i Väster genom att vinna med 5-2.
Första mötet för den här säsongen lagen emellan avslutades med en skräll. En match som Västerås borde ha vunnit sett till spel och lägen. Men ett enormt kontringseffektivt Vita Hästen och en storspelande Axel Brage såg till att Vita Hästen skrällde och tog årets första seger.

Vita Hästens mäktiga inledning börjar lägga sig?
Ja, det gör den. Laget har nu tre raka nederlag, fyra förluster på dom fem senaste och även två raka förluster på hemmaplan. Nu möter laget ett formsvagt Västerås, men ett Västerås som vann i förra omgången och spelade bra i en svår bortamatch. Den segern för Västerås tror jag kommer vara vändningen.
Västerås åker nu till Norrköping mot ett Vita Hästen med en sjunkande form och saknar en av lagets bästa spelare Justin Donati. Tungt avbräck!
Det är fler faktorer som talar för Västerås i den här matchen.
1: Revanschlusten efter att ha förlorat säsongspremiären mot Vita Hästen.
2: Att Västerås är ett bra hockeylag och kommer vara med i toppen och kriga när vi närmar oss slutet av serien. Segern senast var en viktig nyckel och laget reste sig starkt trots att ha hamnat i ett underläge och visade moral och styrka genom att vända och en sten lär ha lämnat bröstet. Samt att laget fick göra lite mål framåt. I alla spelformer, powerplay, fem mot fem och till och med i boxplay.
3: Vita Hästen’s saga om den säsongsinledningen närmar sig slutet. Vita Hästen med tre raka förluster, saknar Donati och ses även som favoriter i detta möte. Tung press på nykomlingarna som var otroligt nederlagstippat inför säsongen. Jag tror inte laget pallar för den här pressen och det är inte mot ”topplagen” poängerna ska tas.

Ett Västerås som förhoppningsvis börjar vända sin skuta nu åker vidare till Norrköping med en stark trupp och ett ökat självförtroende. Spelar Västerås som laget gjorde senast mot Björklöven så ska det bara bli seger här då ett Vita Hästen i en formsvacka ska passa perfekt att starta en vinnande trend än en förlorande. Samt att Västerås inte ses som favoriter och med matchens förutsättningar gör att jag inte tvekar att spela Västerås som segrare inklusive övertid och straffar till 2,25 hos Expekt. Till den mer säkre så finns raka tvåan till 3,05 på samma bolag.