Alla matcher i kvalserien är viktiga, men just den här matchen känns extra viktig då jag anser att det är de två lag det handlar om som slåss om den sista platsen tillsammans med Björklöven. Det är de senaste säsongernas gigant från hockeyettan mot ett bottenlag från allsvenskan. Oerhört tufft, men min känsla säger ändå att det är Hästens år.

  • Match: Vita Hästen – Troja/Ljungby
  • Speltips: Vita Hästen ML
  • Odds: 1.78 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16/3, 16.00

Vita Hästen har verkligen hittat formen och man har kommit upp i den nivå som man ska spela på. Under säsongen så har man haft vissa frågetecken och det är i egen zon och målvaktsspelet. Nu känns det dock som att man hittat rätt lagom till de viktiga matcherna har startat. Hästen har på pappret ett lag offensivt som är riktigt bra och man borde kunna matcha sig med ett par av de allsvenska lagen. Hemma i Himpa har man varit en maktfaktor under hela säsongen och det ska mycket till ifall motståndarlaget ska plocka med sig poäng därifrån. Den första matchen trodde jag faktiskt skulle bli ganska svår för Hästen. Piteå på bortaplan är absolut ingen lätt uppgift, men på nåt sätt lyckades man ändå vinna premiärmatchen med hela 7-2. Sätten de gjorde målen på visar hur farliga man är i offensiv zon. Även försvarsspelet har varit bra och man har de senaste matcherna inte alls släppt in många mål med tanke på att man mött bra motstånd hela tiden. Matchen mot Troja blir en riktigt utmaning, kanske tilloch med säsongens tuffaste hittills. Ser man på Hästens facit denna säsong så tror jag faktiskt att man löser minst två pinnar mot Troja.

Marcus Eriksson forward_500

Troja har haft en ganska konstig säsong. Man har spelat jämnt mot de flesta, men har varit alldeles för dåliga offensivt. Ska man jämföra spelare för spelare så känns nästan Hästen som ett bättre lag. Troja vann den första matchen av kvalserien hemma mot Björklöven efter straffar. En match som man kanske inte övertygade i spelmässigt, men två poäng fick man med sig och det var viktigt. Det är just på hemmaplan som man är vassa och jobbiga att möta. Under årets säsong har man tagit poäng i 16 av 26 hemmamatcher och det är riktigt bra för att vara ett bottenlag. Däremot så är man som ett helt annat lag på bortaplan och man kan jämföra det lite med Karlskrona förra säsongen som var grymma hemma, men på bortaplan helt urusla. Den här säsongen har man bara vunnit 2 av 26 matcher under ordinarie tid på resande fot och totalt har man fyra vinster. Det ä otroligt dåligt och det är en av de stora anledningarna till varför jag tror dem förlorar även denna afton. Hästen är ett bättre lag när Troja är på resande fot enligt min magkänsla.


Det kommer bli en jämn och tät match, men Hästen är vassa på hemmaplan och Troja usla på bortaplan. Jag tror inte man behöver motviera så mycket mer. Hästen har många ”stjärnor” på sin nivå och bör kunna match Troja riktigt bra. Mitt spel blir alltså Vita Hästen ML till oddset 1.78. Spelet finner ni hos Unibet och spelas med en medelinsats.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden