Serien vänder i Hockeyallsvenskan och Vita Hästen gästas av Tingsryd inne i Himmelstalundshallen. Ett hemmalag som är det enda lag i serien som har slagit Tingsryd två gånger den här säsongen. Nu kommer hemmalaget med en stigande form och minskad skadelista. Mot ett bortalag som toppar tabellen men åkte på en rejäl känga senast. Hur ska det gå i eftermiddag?

  • MatchVita Hästen – Tingsryd
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Money line Vita Hästen
  • Odds: 2,36@ Nordicbet
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 29/11, 16:00

Vita Hästen har påbörjat sin resa uppåt i tabellen. Laget besegrade senast Oskarshamn på hemmaplan med klara 3-0 och laget visade upp ett strålande försvarsspel samt en storspelande Linus Söderström. Segern innebar Vita Hästen’s tredje raka och den fjärde på lagets fem senaste matcher.
Med en form som heter duga har Vita Hästen närmat sig lagen som ligger på playoff-platserna. Med trettiosex poäng befinner sig Vita Hästen sig på en nionde plats, med två poäng bakom Pantern som har en match mer spelad.

Hemmaspelet i Himmelstalundshallen är i regel Vita Hästen’s poängborg. Laget är oerhört svårslagna i det rödfyllda publikhavet. Efter tretton hemmamatcher har Vita Hästen spelat till sig tjugosex poäng och är Hockeyallsvenskans femte bästa hemmalag.
Laget är uppe i tre raka hemmasegrar och släpper in otroligt lite mål på hemmaplan. Med endast arton insläppta på hemmaplan är det minst till antalet av samtliga hemmalag.

Vita Hästen’s skadeläge har ljusnat betänkligt och laget ses snart som skadefritt. Daniel Josefsson och Rasmus Fyrpihl väntas kunna delta idag.

vitahasten_200 V.S tingsryd

Tingsryd har som sagt överraskat alla experter och lite till och toppar fortsatt Hockeyallsvenskan efter tjugosex spelade omgångar. Laget åkte med sju raka segrar till Västerås och där med andra ord tog det tvärstopp på den sviten. En klar 5-1 förlust där Västerås var det klart bättre laget.
Trots förlusten behöll Tingsryd första platsen i serien och med femtiofyra poäng har laget tre fler än tvåan AIK.

På bortaplan har Tingsryd varit grymma trots att laget är nykomlingar. Tjugotvå inspelade poäng på tretton bortamatcher gör laget till seriens allra bästa bortalag. Förlusten mot Västerås i den senaste bortamatchen var den första på fem bortamatcher och blott lagets tredje förlust sett över lagets tio senaste bortamatcher.

2-0 till Vita Hästen.
Vita Hästen är det enda lag i Hockeyallsvenskan som har lyckats slagit Tingsryd i två av två möten. Lagen möttes för första gången i premiäromgången och då vann Vita Hästen med 4-2 på hemmaplan. I möte två som spelades i Nelson Garden vann Vita Hästen med 4-3 efter övertid. Detta efter att ha hämtat ikapp underläge 1-3 till 3-3 under slutperioden.

Blir det tredje raka för Vita Hästen mot Tingsryd ikväll?
Ja, utfallet ser ut att bli så. Vita Hästen har fått fart på grejorna och skadeläget har ljusnat betänkligt den sista tiden och så har även poängen och segrarna börjat trillat in. Laget har två målvakter i storform och tränarna är i dagsläget bortskämda i vem dom ska låta stå idag. Hemmaspelet från Vita Hästen’s sida är också ett av seriens bästa och laget kommer till spel med tre raka segrar. Medan Tingsryd fick ett abrupt slut på segersviten då laget blev överkört av Västerås. En nykomling som börjar se tämligen slitet ut i den matchen och har även en del skador i laget som sliter hårt. Det skall sägas att laget var under stora stunder rejält tillbakatryckta mot Oskarshamn i omgången innan.
Med ett hemmalag på en rejäl uppgång mot en nykomling som ser ut att kunna vara in i en formsvacka och samtidigt kliver in som stora favoriter i den matchen köper inte jag. Vita Hästen har även fyra raka hemmasegrar mot Tingsryd!
Med detta sagt blir mitt spel en hemmaseger inklusive övertid och straffar till 2,36 hos Nordicbet.