Säsongens överraskning Vita Hästen laddar om batterierna för match på hemmaplan mot Rögle. Båda lagen kommer med seger i förra omgången och frågan är om Vita Hästens nästan sagolika inledning av säsongen kommer att fortsätta?

  • Match:Vita Hästen – Rögle BK
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Money line Rögle BK
  • Odds: 2,15 @ bet365
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 2/10, 19.00

Vita Hästen är hockeys Sverige’s stora överraskning i uppstarten av säsongen. Laget som var utdömda av flera experter och Håkan Söderberg kallade spelartruppen för lirarna ingen ville ha.
Men Niklas Czarnecki har visat att han har kvar kunskapen trots frånvaron inom tränaryrket de senaste åren sen han fick sparken från Färjestad.

Det har lett till att hans lag Vita Hästen inte bara toppar Hockeyallsvenskan med sina tjugo poäng utan även är helt obesegrade under ordinarie tid. 
Med åtta spelade omgångar så har Vita Hästen vunnit sju matcher, varav två efter övertid/straffar och endast förlorat en match. Det var mot Södertälje på bortaplan efter straffläggning.

Vita Hästen kommer med inte mindre än fyra raka segrar och laget vann nu senast med 3-2 på bortaplan mot Timrå. En match som Timrå borde ha vunnit. Timrå vann skottstatistiken med nånstans 47-18 och ägde stora delar av matchen. Framförallt den första perioden men laget var otroligt ineffektivt. Noterbart var att Vita Hästen gjorde alla sina tre mål i spel i numerärt överläge.

Hemmaplan har varit lyckosam för Vita Hästen. Fyra hemmamatcher = fyra segrar och elva inspelade poäng av tolv möjliga.
Laget vann med 5-3 i sin senaste hemmamatch mot Oskarshamn.

VitaHästenV.SRögle BK

Rögle BK kommer från en riktigt bra match senast och tog en stark seger som kommer vara nyttig för laget ta med sig framöver. Detta efter att ha besegrat rivalerna Malmö Redhawks med 3-2 på hemmaplan. En match där Rögle spelade riktigt bra i både försvarsspelet och i anfallsspelet och matchen hade allt.

Segern var lagets andra raka efter då omgången innan besegrades Västerås med 4-3 efter straffar på bortaplan.
Laget har nu även tagit poäng i tre raka matcher.

Annars har ju inte Rögle varit speciellt märkvärdiga innan dessa två matcher.  Laget blandade och gav och spelade inte som alla experter och fans hade förväntat sig. Men nu har Rögle spelat till sig elva poäng på åtta spelade matcher och ligger därmed på en sjunde plats i Hockeyallsvenskan och klättringen i tabellen har börjat.

Bortaspelet har varit upp och ner i säsongsinledningen. Detta efter en imponerande 2-0 seger på bortaplan mot Mora. Men trots det fallerade laget som ett korthus mot BIK Karlskoga i nästa bortamatch då laget tappade ledning 3-1 till förlust 6-4. Men imponerade i senaste bortamatchen genom att besegra Västerås med 4-3 efter straffar.
Med två segrar och två förluster på bortaplan så har Rögle spelat till sig fem poäng på bortaplan och är därmed Hockeyallsvenskans fjärde bästa bortalag. Med en statistik på två segrar, varav en efter straffläggning och två förluster och en målskillnad på 12-12.

Tar Vita Hästen’s fina form slut nu?
Rögle med sina fina segrar på slutet kommer till ett perfekt skede att få bryta Vita Hästen’s fyra långa segersvit.
Vi börjar med Vita Hästen som börjar se mer och mer mänskliga ut och kan tacka Timrå’s ofantliga ineffektivitet senast för att inte förlusten kom redan då. Vita Hästen har vunnit med en del om och men den senaste tiden och vågen laget har rest på en längre tid kommer allt närmare sitt slut.
Därav tror jag att Rögle blir första lag att vinna i Norrköping för den här säsongen.
1: Rögle med en otroligt stark match senast genom att slå Malmö i det glödheta Skåne-derbyt och laget har nu poäng i tre raka matcher.
2: Rögle har ett starkt lag och kommer vara i toppen när grundserien är avklarad och laget börjar bli mer och mer samspelta.
3: Vita Hästen har levt en tid på bra målvaktsspel tack vare Axel Brage som har räddat flertalet gånger. Samt sitt powerplay som levererar. Laget är nykomlingar och det är inte ovanligt att dessa lag går bra i början av säsongen för att sedan tappa allt mer eftersom. Och lagets tur bör börja närma sig sitt slut.
Rögle kommer till spel med ett stigande självförtroende och har verkligen alla förutsättningar att ge Vita Hästen säsongens första hemmaförlust.  Då laget i stort sett har full trupp tillgänglig.

Ett Vita Hästen som ses som favoriter enligt spelbolagen gör att jag inte tvekar på att spela Rögle som segrare inklusive övertid och straffar till 2,15 hos bet365 för i grund och botten så är Rögle ett så mycket bättre hockeylag än Vita Hästen.